Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni și-a făcut bilanțul la sfârșitul anului școlarEducație

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni și-a făcut bilanțul la sfârșitul anului școlar

       Accesări: 647

Finalul anului școlar a venit cu multe bucurii pentru Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni: foarte mulți elevi cu medii mari, premii deosebite la diferite concursuri județene, naționale și internaționale, ne-a informat consilierul educativ al școlii, prof. Elena Pașcovici, care a venit cu detalii despre  ultimele concursuri care au adus școlii premii importante.

La etapa națională a Concursului Național de promovare a lecturii „Avem carte!” școala a obținut Premiul al II-lea la Secțiunea a 3-a „O carte pentru școala mea”, cu proiectul “Citind, vei dobândi!”, și Premiul al II-lea la Secțiunea B „Lectură FnonF – Ateliere nonformale de lectură și scriere creativă de tip scrisoare-fluviu„ (proiectul clasei a V-a A).

Ambele proiecte au fost prezentate la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița de elevele Grigorescu Ecaterina și Pistinciuc Ștefania (clasa a V-a A) și au fost apreciate de juriul al cărui președinte a fost doamna inspector Tatiana Vîntur. Coordonatorii proiectelor au fost doamna bibliotecară Stan Doriana, doamnele profesoare Stoleriu Cristina și Pașcovici Elena, dar toți elevii și profesorii școlii au lucrat în echipă la realizarea lor.

La etapa județeană a Concursului Național „Creează-ți mediul!”, echipajul Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, format din elevele Dascălu Ioana, Lupu Ana, Întorsură Sara, Maxim Irina, Cara Amalia, clasa a VI-a A (coordonator  prof. Dascălu Nicoleta) a realizat și prezentat macheta „Aurul din viața noastră”. Macheta a fost realizată din materiale reciclabile și a respectat tema concursului „Rolul pădurilor”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Juriul, din care a făcut parte și doamna inspector pentru educație permanentă, Tatiana Vîntur, a acordat echipajului școlii noastre Premiul al II-lea”, a precizat profesoara Elena Pașcovici.

La Concursul județean de interpretare de cântece în mai multe limbi  „Fancy fiesta à la française”, organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării), corul școlii, îndrumat de profesoarele Apopei Mirabela și Pașcovici Elena a obținut o binemeritată Mențiune I.

La al treilea Concurs mondial “Florilège”, organizat de Federația Internațională a Profesorilor de Limba Franceză (FIPF) și Académie de Montpellier (Franța), în parteneriat cu Accent Français, Les Éditions Didier, TV5 Monde, echipajul școlii a impresionat juriul cu poemul “Le mélange des saisons”, și a obținut Premiul I.

Din echipaj au făcut parte: Ermacov Marica-Nicoleta, Ailincăi Denisa Cristina, Atănăsoaie Maria Narcisa, Maxim Maria, Aaniței Daria, Cara Amalia-Nicoleta, Cîrnăreasa Angelica-Nicole, Gagiu Maria-Ilinca, Întorsură Sara-Iustina, Maftei Andreea, Maxim Irina, Timofti Dorin-Ionel, Bârzu Nicoleta, Fodor Andra-Maria, Gafița Maria, Ihnatiuc Andrei, Matei Andreea, Muscălița Ana-Maria, Petcu Alina Andreea, Pintilie Iustina, Samson Iosif Nicolae, Suditu Teodor, Șchiopu Lavinia Mihaela, Șularu Rareș Iulian, Todică Bogdan.

Profesorul coordonator Elena Pașcovici a obținut un stagiu de formare, de două săptămâni,  la Universitatea din Montpellier, oferit de asociația Accent Français. La concursul de scriere creativă colectivă în limba franceză au participat 49 instituții de învățământ din 17 țări.

Nu în ultimul rând, Școala “Mihail Sadoveanu” a obținut Mențiune (în valoare de 2250 euro) la Concursul Național “Let`s Get Green!”, organizat în perioada octombrie 2017 – iunie 2018, de echipa “Let`s Do It, Romania!”.

Competiția a avut scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu. Au participat 500 școli din toată țara, iar școala din Fălticeni  s-a situat pe locul 8.

Valoarea totală a premiilor acordate s-a ridicat la 69.250 euro. Premiile vor fi utilizate pentru a oferi elevilor din unitățile de învățământ participante condiții mai bune de învățare, în funcție de nevoile specifice ale acestora.

Au fost implicați 129 484 de elevi și părinți. Au fost plantați 13 553 puieți, pe o suprafață de 16 hectare, echivalentul a 23 de stadioane ca Arena Națională din București. Au fost colectate 636 297 kg de deșeuri.

“Succesul nostru se datorează tuturor elevilor, părinților, cadrelor didactice, întregului personal al școlii,  partenerilor, colaboratorilor. Le mulțumim și suntem mândri de ei!”, a concluzionat consilierul educativ, prof. Elena Pașcovici.

 

ȘTIRI