Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu din Fălticeni promovează diversitateaEducație

Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu din Fălticeni promovează diversitatea

       Accesări: 916

În perioada octombrie 2015 – aprilie 2016, Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu”  din Fălticenia fost implicată în proiectul “Gândeşte în afara …. Stigmei!”.

Proiect iniţiat de Asociația Salvați Copiii Iași a avut drept scop dezvoltarea, la nivelul regiunii de Nord Est a României, a unor măsuri active pentru incluziunea socială şi educaţională a copiilor care manifestă o tulburare de sănătate mintală (ADHD, anxietate, tulburări din spectru autist) în vederea creşterii accesului la educaţie şi a gradului de acceptare socială a acestora. Proiectul a fost finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Coordonatorii proiectului la nivelul şcolii au fost prof. Lăcrămioara Anechiforesei și prof. Elena Pașcovici. Acestea au participat la un curs de formare, au desfășurat activități diverse cu elevi din școală, activități de informare pentru părinți și cadre didactice.

Salvaţi Copiii Iaşi a organizat vineri, 25 martie 2016, la Iași, Conferința Regională „Măsuri active de răspuns anti-stigma şi bune practici în implementarea programelor anti-stigma în şcoli” reunind 103 de cadre didactice din 107 școli beneficiare și 27 profesioniști în domeniul educației și social din 7 județe ale regiunii de NE a României (judeţele Bacău, Botoșani, Galați, Iaşi, Neamț, Suceava și Vaslui).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La eveniment au participat peste 130 de persoane: cadre didactice, reprezentanţi ai instituţiilor partenere la nivel regional, voluntari și membri ai echipei de proiect. Au fost prezentate programele cele mai de impact la nivelul școlilor și care promovează acceptarea copiilor cu tulburări de sănătate mintală implementate în cele 107 şcoli- beneficiari ai proiectului- rezultatele, provocările şi reuşitele acestora.

„Şcoala noastră a fost certificată de către Salvați Copiii Iași ca şcoală a diversității în implementarea programelor de sănătate mintală ce au în vedere creşterea incluziunii sociale şi educaţionale a copiilor vulnerabili”, ne-a informat prof. Elena Paşcovici.

ȘTIRI