Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni derulează proiectul „Let`s Get Green!”Local

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni derulează proiectul „Let`s Get Green!”

       Accesări: 678

„Let`s Get Green!” este un proiect prin care școlile din România pot câstiga o transformare completă de 15 000 euro în cea mai amplă campanie națională de educație ecologică.

Proiectul îi invită pe elevi, profesori și părinți din toată țara să se implice, parteneri în protejarea mediului și  colectarea selectivă.

Pe platforma on-line școlile participante încarcă toate materialele create și primesc puncte necesare obținerii premiilor.

Etapele proiectului sunt: campania de formare pentru profesori; campania de educație ecologică pentru elevi; activități de educație ecologică pentru părinți; campania de colectare selectivă acasă; acțiuni de voluntariat în comunitate, organizate de școli: curățenie, înverziri de spații, plantare de flori și copaci, reutilizare creativă, proiecție de filme educative, etc.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Proiectul este desfășurat în parteneriat cu Kaufland România (#kauflandsprijina) și este susținut de #Let’s Do It Romania, Green Point, Konica Minolta și Consiliul Național al Elevilor.  https://letsgetgreen.letsdoitromania.ro/show-page/despre_proiect

Printre cele 16 școli din județul Suceava care participă la acest proiect, se numără și Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni.

În prima etapă, profesorii coordonatori (Mărian Mihaela, Baciu Elena, Filip Elena, Dascălu Nicoleta, Axinia Maria, Anechiforesei Lăcrămioara și Pașcovici Elena) au participat la sesiunea de formare ”Eco-Profesorul – Învăt, Motivez, Inspir” organizată de Asociația Biosilva în calitate de coordonator județean al campaniei #Let’sGetGreen în parteneriat cu Asociația AREAS Suceava.

Au fost realizate apoi sesiuni de informare a elevilor din toate clasele și a părinților acestora, pe temele propuse.

La următoarele etape, școala beneficază de sprijinul partenerilor locali, Primăria Municipiului Fălticeni, Ocolul Silvic Fălticeni, SC GOSCOM SA Fălticeni.

Într-o vizită la GOSCOM elevii clasei a VI-a B (prof. Anechiforesei Lăcrămioara) au aflat de la doamna director Rodica Iruc lucruri importante: că societatea desfășoară pe raza municipiului Fălticeni activitatea de precolectare, colectare, transport și depozitare reziduuri menajere solide. De asemenea, au conștientizat că fiecare dintre noi, ca reprezentat al comunității, are puterea și obligația de a influența procesul de ecologizare a propriului oraș sau a zonei unde își petrece vacanța. Soluția este la îndemâna noastră și constă în depozitarea selectivă a deșeurilor. Prin colectarea selectivă economisim energie, reducem poluarea, micșorăm cantitatea de gunoi și conservăm resursele naturale.

Elevii noștri au ecologizat spații verzi din municipiu. Sărbătorind Luna pădurii, au plantat 200 de puieți (frasini, paltini, salcâmi) și 100 de flori (până acum). Îi mulțumim doamnei Simona Vacariuc pentru sprijin! Colectăm selectiv de câțiva ani buni, în cadrul proiectului Colectează activ, reciclează selectiv, inițiat de Primăria Municipiului Fălticeni, așa că…avem ceva experiență.

Cum suntem în săptămâna Școala altfel, și vremea este generoasă, astăzi am hotărât (în Ziua eco) să atragem atenția comunității locale asupra necesității de a proteja planeta prin toate mijloacele. Zilele trecute, elevii au confecționat pancarte, stegulețe, afișe, fluturași, așa că am pornit toți în Marșul Verde (știu, denumirea aduce aminte de alt Marș Verde pe care l-am făcut prin anul 2003, împreună cu toate grădinițele și școlile orașului). Să nu uităm că pe 22 aprilie a fost Ziua Pământului! La Primărie am fost întâmpinați de domnul primar Cătălin Coman și de doamna secretar municipiu, Mihaela Busuioc. Copiii le-au dăruit unul dintre afișe și un balon (verde, desigur!).

Îi felicităm pe toți elevii, părinții, profesorii, tot personalul școlii care ne ajută mereu”, ne-a informat profesoara Elena Pașcovici, consilierul educativ al Școlii Gimnaziale “Mihail Sadoveanu”.

ȘTIRI