Școala „Ion Irimescu” și-a sărbătorit cei 144 de ani de existențăEducație

Școala „Ion Irimescu” și-a sărbătorit cei 144 de ani de existență

       Accesări: 1960

Școala Gimnazială “Ion Irimescu” a organizat în această săptămână mai multe evenimente cu prilejul aniversării celor 144 de ani de existență.

Întorcându-ne în timp, ne amintim că școala și-a deschis pentru prima dată porțile într-o zi de 21 februarie, în anul 1873, cu 25 de elevi. Atunci se numea Şcoala primară de băieţi nr. 2 “Prinţul Carol” iar învăţător şi director era preotul iconom Ioan Savel.

De-a lungul existenței sale, unitatea de învățământ și-a desfășurat activitatea în mai multe locații, și a purtat diverse denumiri: „Școala de băieți”, „Școala de fete”, „Școala israelită de băieți și fete”, „Liceu de fete”, „Școala generală nr.2”, Școala cu clasele I-VIII nr. 2 „Ion Irimescu” și , în prezent, Școala Gimnazială „Ion Irimescu”.

În săptămâna aniversară am consemnat numeroare activități organizate de elevi și cadrele didactice, în școală, și în parteneriat cu Muzeul de Artă “Ion Irimescu”: programe artistice, expoziții de desen și pictură, ateliere de creație, etc.

Un moment important a fost cel al premierii câștigătorilor Concursului Județean „Pe urmele maestrului Ion Irimescu”.

Vineri, 24 februarie, a avut loc festivitatea dedicată aniversării celor 144 de ani de existență. Festivitatea s-a bucurat de prezența a numeroși invitați: primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon, inspectorii școlari Ghiorghi Cornia și Adrian Boicu, coleonelul Ionel Postelnicu – comandantul Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni, directorii unităților de învățământ, reprezentanții asociației părinților, foste cadre didactice, absolvenți ai școlii, numeroși părinți.

După alocuțiunile invitaților, a urmat un bogat program artistic al elevilor școlii.

Galerie foto / video: 

ȘTIRI