Școala Gimnazială „Ion Irimescu” din Fălticeni păstrează steagul verde și statutul de Eco-ȘcoalăEducație

Școala Gimnazială „Ion Irimescu” din Fălticeni păstrează steagul verde și statutul de Eco-Școală

       Accesări: 328

Școala Gimnazială “Ion Irimescu” din Fălticeni a primit vizita unei comisii pentru monitorizarea proiectelor ecologice derulate în cadrul instituției.

Au fost reevaluate activitățile desfășurate în cadrul Programului Internațional Eco-Școală, în ultimii doi ani școlari.

Din comisia de evaluare au făcut parte reprezentanții Centrului Carpato – Danubian de Geoecologie (președinta Cornelia Dincă și Petru Dincă), inspectorul școlar Tatiana Vântur din partea ISJ Suceava, și Simona Vacariuc, reprezentanta Compartimentului Mediu din cadrul Primăriei Fălticeni.

“Se împlinesc 14 ani de când Școala Gimnazială Ion Irimescu  este înscrisă în programul Eco-Școală, perioadă în care am trecut de cinci reevaluări.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Steagul verde, premiul mult râvnit, rămâne în continuare în școala noastră, ca o promisiune pentru următorii doi ani, că ne vom angaja ca echipă de voluntari (elevi, cadre didactice și părinți) în activități ecologice.

Am demonstrat că merităm statutul de eco-școală! Acest fapt ne responsabilizează pentru că dobândirea unui comportament ecologic în rândul elevilor se reflectă şi în comunitate”, ne-a declarat profesoara Carmen Suliman.

Centrul Carpato – Danubian de Geoecologie (CCDG) este o organizaţie neguvernamentală şi non-profit, membru deplin al Foundation for Environmental Education (FEE), care promovează dezvoltarea durabilă şi pune accent pe educaţia pentru mediul înconjurător.

C.C.D.G. coordonează la nivel național programul Eco-Școală și încurajează şcolile din România să participe la programe educaţionale.

Scopul este cel de a crea relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător.

ȘTIRI