Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” primește Steagul Verde pentru rezultatele obținute în educație ecologicăEducație

Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” primește Steagul Verde pentru rezultatele obținute în educație ecologică

       Accesări: 383

Ecologia nu este încă obiect de studiu în școli, însă dascălii pun tot mai mult accent aceasta. Lecțiile despre cum putem proteja natura sunt îmbinate la nivel local și național cu diverse concursuri care stimulează grija pentru mediu. Printre premiantele acestor competiții se numără și Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”.

Unitatea de învățământ fălticeneană s-a remarcat atât prin activitățile desfășurate cât și prin rezultatele obținute în cadrul campaniilor ecologice.

Din acest motiv, școlii i s-a acordat din nou Steagul Verde, un premiu simbol care confirmă statutul de Eco-Școală.

Drapelul, simbol al succesului în educația ecologică, a fost înmânat directorului Marius Pintilii în cadrul unei ceremonii organizate pe 30 septembrie la București de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (C.C.D.G.). Aici s-a desfășurat Seminarul Național „Parteneriat în Educația pentru Mediul Înconjurător” unde au fost prezentate cele mai bune practici în promovarea programelor de educaţie pentru mediu.

Specialişti şi practicieni din domeniul educaţional au împărtăşit diverse experienţe referitoare la implementarea programelor C.C.D.G. şi rezultatele obţinute de către cei care promovează educaţia pentru mediu.

„Educaţia ecologică a elevilor a reprezentat şi reprezintă un obiectiv esențial al şcolii noastre.”, ne-a declarat Marius Pintilii, directorul Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea”. „Din acest motiv am acordat o importanţă deosebită componentei nonformale a educaţiei pentru mediu, prin implicarea în numeroase programe și proiecte specifice. Felicitări tuturor elevilor, părinților și cadrelor didactice! Mulțumim autorităților locale și doamnei inspector Tatiana Vîntur pentru susținere”.

Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” este una dintre cele peste 200 de școli din România care Steagul Verde.

Aceasta s-a remarcat deseori prin rezultatele obținute în cadrul proiectelor și competițiilor de natură ecologică. Încă din anul 2013, Şcoala „Ioan Ciurea” s-a clasat pe locul I la nivel național în cadrul Concursului „Şcoli pentru un viitor verde”.

La prima ediție a Concursului „Participă activ, colectează selectiv”, desfășurat între 9 martie – 26 iunie 2015, organizat de Primăria Fălticeni, Școala „Ioan Ciurea” a obținut tot premiul I.

Un alt rezultat notabil a fost obținut la Campania naţională de colectare și valorificare a bateriilor ieșite din utilizare „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci”, susținut între 15 ianuarie – 31 decembrie 2016, iar Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”, s-a clasat din nou pe locul întâi, elevii reușind să colecteze 55 de kilograme de baterii uzate.

Activitățile de ecologie au fost posibile datorită implicării și susținerii comitetului Eco-Şcoala dar și a parteneriatului școală-familie-comunitate.

În opinia directorului Pintilii, școala are un rol esenţial în formarea personalităţii unor elevi responsabili, interesaţi de problemele mediului în care trăiesc. Mai mult decât atât, Steagul Verde și statutul de Eco-Școală vine ca o recunoaștere a eforturilor depuse în această direcție.

ȘTIRI