Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni şi-a inaugurat noua sală de sportEducație

Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni şi-a inaugurat noua sală de sport

       Accesări: 1486

Primăria Fălticeni a finalizat o nouă investiţie în sistemul local de învăţământ. Vineri, 15 aprilie 2016, la Şcoala Gimnazială “Ioan Ciurea” a fost inaugurată sala de sport a şcolii.

Investiţia a fost finanţată integral cu fonduri de la bugetul local: 390.000 de lei valoarea lucrărilor de construcţie şi amenajări exterioare, la care se adaugă 20.000 de lei pentru mobilier, echipamente şi dotări.

Noua sală de sport oferă condiţii civilizate pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică. Clădirea este prevăzută cu două vestiare, o sală pentru materiale sprotive şi o sală pentru profesori, şi permite practicarea gimnasticii, voleiului, baschetului, tenisului de masă, tenisului de câmp, badmintonului. Până acum orele de sport erau ţinute într-un spaţiu adiacent şcolii, impropriu, în suprafaţă de 30 de metri pătraţi.

Şcoala Gimnazială “Ioan Ciurea” va împlini în această toamnă 30 de ani de existenţă, cea mai nouă şcoală din Fălticeni, arondată cartierului Republicii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La festivitatea de inaugurare au participat reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, directorii instituţiilor locale de învăţământ, cadre didactice părinţi şi elevi: Primarul Gheorghe Cătălin Coman, Vicepreşedintele CJ Suceava – Alexandru Rădulescu, Inspectorul general – Gheorghe Lazăr, Inspectorul de specialitate – Adrian Boicu, prof. Marius Pintilii – Directorul şcolii, Viceprimarul Constantin Bulaicon, col. Ionel Postelnicu – Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.

Preotul Dan Panţâru, de la Parohia Ţarna Mare, a oficiat serviciul religios pentru sfinţirea sălii de sport, iar elevii şcolii au prezentat un scurt program artistic şi o demonstraţie de baschet.

„Suntem la un moment festiv şi mă bucur că am putut să realizăm acest obiectiv. Era un lucru absolut necesar, iar copiii îşi vor desfăşura activitatea în condiţii de siguranţă, în conformitate cu cerinţele educaţionale. Mă bucur că am avut în conducearea şcolii un partener extrem de eficient şi de activ, iar Consiliul Judeţean Suceava a fost partenerul cu ajutorul căruia am depăşit toate obstacolele pe care le-am avut pe perioada derulării investiţiei. Este un spaţiu pe care îl punem la dispoziţia colegilor profesori, a copiilor, dar şi la dispoziţia părinţilor. Vă doresc tuturor celor care veţi folosi această sală să o faceţi cu sufletul deschis, să o faceţi cu sufletul luminat, să vă bucuraţi de acest spaţiu şi să îl stăpâniţi sănătoşi pentru că de astăzi înainte vă aparţine. Tot ceea ce însemană educaţie, la Fălticeni, înseamnă colaborare între părinţi, profesori, administraţia publică locală, iar această investiţie dovedeşte că suntem eficienţi în această colaborare”, a precizat prof. Gheorghe Cătălin Coman, Primarul municipiului Fălticeni.

 

ȘTIRI