Școala „Ioan Ciurea” este campioana concursului de colectare selectivă „Participă activ – colectează selectiv”Actualitate

Școala „Ioan Ciurea” este campioana concursului de colectare selectivă „Participă activ – colectează selectiv”

       Accesări: 339

colectare-selectiva-fălticeni

Au fost strângători și au luat premiul cel mare. Elevii Școlii „Ioan Ciurea” s-au străduit timp de patru luni ca școala lor să fie prima în concursul de colectare selectivă în care au fost angrenate toate instituțiile de învățământ din municipiu. Organizată în perioada 9 martie – 26 iunie 2015, competiția lansată de Primăria Fălticeni s-a dovedit un succes din toate punctele de vedere.

Câteva zeci de tone de materiale reciclabile au fost selectate și depozitate, iar câștigătorii premiați.

Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” a fost declarată campioana primei etape în concursul „Participă activ – colectează selectiv”. Elevii unității de învățământ clasată pe primul loc au strâns 12 tone de deșeuri, din care 10 tone de maculatură și 2 tone de materiale plastice, sticlă și metal.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Premiul I obținut de Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” în cadrul concursului „Participă activ…, colectează selectiv” demonstrează încă o dată faptul că protejarea mediului înconjurător reprezintă una dintre responsabilitățile esenţiale asumate de unitatea noastră şcolară”, ne-a declarat directorul Marius Pintilii. ”În acest sens, merită amintită şi performanţa din anul 2013, când şcoala noastră a obţinut locul I la Concursul Naţional Şcoli pentru un viitor verde (cu peste 3,5 tone de PET-uri reciclate). Dincolo de spiritul competițional, scopul acestui concurs organizat de Primăria Municipiului Fălticeni îl reprezintă educația ecologică, iar premiile substanţiale oferite sunt garanţia faptului că la Fălticeni se investeşte în învăţământ.”

Autoritățile locale au premiat școala câștigătoare cu 25.000 de lei.

Banii vor fi folosiți pentru dotări necesare unității de învățământ: mobilier școlar, o tablă interactivă, o imprimantă color și alte materiale didactice auxiliare, printre care și două microscoape.

Cea mai mare cantitate de materiale reciclabile au strâns elevii clasei a VI-a A (diriginte Aurora Zaharia), urmați de elevii clasei a V-a A (diriginte Ermolania Dan) și cei de la clasa pregătitoare A (profesor Cristina Pînzaru).

Următoarea etapă este în plină derulare, în perioada 1 iulie – 27 noiembrie 2015, astfel că școlarii sunt așteptați să continue activitatea de colectare selectivă și în vacanța de vară.

Directorul Marius Pintilii le-a mulțumit tuturor pentru implicarea de până acum și i-a încurajat pe participanți să continue în acelaşi ritm, cu speranța că Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” va câştiga şi cea de-a doua fază competițională.

Rudy Hödl

ȘTIRI