Școala Gimnazială “Ioan Ciurea” din Fălticeni sărbătorește 32 de ani de existențăEducație

Școala Gimnazială “Ioan Ciurea” din Fălticeni sărbătorește 32 de ani de existență

       Accesări: 1199

În urmă cu 32 de ani, în cartierul Republicii din Fălticeni și-a început activitatea Școala Generală nr. 6, cu efective de elevi formate prin tranferul elevilor de la celelalte școli din oraș, supraaglomerate.  

Până în anul 1999, numărul de elevi a crescut constant, până la aproximimativ 1600 de elevi, cu un corp profesoral de 74 de cadre didactice.

În vara anului 2004 școala a primit numele academicianului Ioan Ciurea.

Joi, 16 mai 2019, Școala Gimnazială “Ioan Ciurea” a organizat un eveniment dedicat celor 32 de ani de existență, în noua sală de sport a instituției, inaugurată în anul 2016.

Au participat elevii școlii, cadrele didactice, părinți, reprezentanții administrației locale, cei ai Inspectoratului Școlar, colegi de la celelalte școli, grădinițe și colegii.

Amfitrionul evenimentului a fost directorul școlii, profesorul Marius Pintilii, care a trecut în revistă principalelor repere din viața școlii:  performanțele elevilor și ale cadrelor didactice, proiectele și parteneriatele aflate în derulare, dezvoltarea bazei materiale și investițiile aflate în derulare.

“Încurajarea performanței școlare a avut și are un caracter prioritar pentru școala noastră. Procentele de promovare din ultimii an școlari se situează între 84% și 91%, fiind evident faptul că elevii școlii noastre au o bună pregătire.

Dincolo de rezultatele obținute la examenele naționale, trebuie remarcate și rezultatele obținute la olimpiadele și la concursurile școlare și extrașcolare.  În varanului trecut, cu prilejul Zilelor Municipiului Fălticeni, 28 de elevi și 4 cadre didactice au fost premiați de Primăria Fălticeni pentru rezultatele deosebite.  

Toate aceste performanțe nu ar fi fost posibile fără sprijinul autorităților publice locale. În ultimii ani, la școala noastră, s-au făcut numeroase investiții, care au schimbat aspectul școlii.”, a declarat directorul școlii, prof. dr. Marius Pintilii.

Între invitații la sărbătoarea Școlii Gimnaziale “Ioan Ciurea” s-a aflat și primarul Cătălin Coman.

În meajul său, edilul a vorbit despre implementarea unei investiții foarte importante pentru această școală, constând în reabilitatarea integrală, printr-un proiect cu finanțare europeană.

“Astăzi, de ziua școlii, pot să vă anunț că se lansează licitația pentru execuție. Este o veste extraordinară, așteptată și de noi, și de dumneavoastră. Un proiect de 44 de miliarde de lei vechi, din bani europeni, prin Programul Operațional Regional.

Urmează ca în această vară să înceapă lucrările, care trebuie să se finalizeze în maxim un an de zile de la începerea lor. Proiectul cuprinde: anvelopare termică exterioară, modernizarea acoperișului, modernizarea instalațiilor electrice și termice, reabuilitarea interioară a tururor sălilor de clasă și a grupurilor sanitare.

Ca orice construcție, va presupune un anumit deranj, dar vom găsi soluții astfel încât elevii să fie cât mai puțin afectați”, a declarat primarul Cătălin Coman.

Inspectoratul Școlar Suceava a fost reprezentat la sărăbătoarea școlii de inspectorul pentru managementul resurselor umane, profesoara Alexandra Chirilă:  

“De cele mai multe ori auziți faptul că educația este o prioritate națională. Poate suna ca un discurs demagogic la posturile de radio și televiziune. Educația, pe lângă faptul că este o prioritate națională, este o prioritate a timpului, iar în acest moment timpul a devenit istorie pentru Școala Gimnazială Ioan Ciurea din Fălticeni.

Domnului director i se par că sunt puțini 32 de ani.  Nu sunt puțini, să dea Dumnezeu să fie și mai mulți ani de acum înainte. A clădi o școală înseamnă să pui temelia educației, chiar dacă, poate, într-o localitate mai erau unități școlare, populația era mai mare.”

La ceas aniversar, elevii au prezentat un bogat program artistic, aplaudat cu generozitate de către toți cei prezenți în sala de sport a școlii.

ȘTIRI