Școala „Ioan Ciurea” împlinește 30 de ani de existențăActualitate

Școala „Ioan Ciurea” împlinește 30 de ani de existență

       Accesări: 631

Cea mai tânără școală din municipiul Fălticeni a împlinit vârsta de 30 de ani. Este vorba despre Școala Gimnazială “Ioan Ciurea”, din cartierul Republicii. Aniversarea a fost marcată prin mai multe activități care s-au desfășurat în școală în cadrul acestei săptămâni.

Au fost organizate diverse activităţi şcolare şi extraşcolare sub sloganul „Învăţăm împreună pentru viaţă”. Miercuri, toţi elevii au luat parte la un flash mob organizat pe terenul de sport.

A fost organizată și o întâlnire festivă în cursul zilei de vineri, 26 mai 2017, în noua sală de sport a școlii. La eveniment au fost invitate oficialitățile locale, conducătorii unor instituții publice, directorii unităților de învățământ, consilieri locali, membri ai comunității, foști elevi, părinți. Întâlnirea a fost moderată de directorul școlii, profesorul doctor Marius Pintilii.

După mesajele invitaților, au fost premiaţi elevii merituoşi, care au obţinut rezultate deosebite la etapele judeţene şi naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare şi extraşcolare. În a doua partea întâlnirii, publicul a vizionat un program artistic pregătit de elevii școlii cu sprijinul cadrelor didactice.

Parcurgând istoricul școlii aflăm că, în data de 15 septembrie 1986 a avut loc deschiderea oficială a Școlii Generale nr. 6 din Fălticeni. Evenimentul a fost consemnat în presa vremii. Ulterior, școala a fost inaugurată pe data de 4 decembrie a aceluiași an.

Efectivele de elevi s-au format prin transfer de la celelalte școli din oraș, care erau supraaglomerate, iar din anul școlar 1987-1988 au fost înscriși copii din cartierul în care funcționa școala.

În perioada 1995-1999 școala a avut aproximativ 1600 de elevi, cei mai mulți elevi înscriși, și un număr de 74 de cadre didactice.

În vara anului 2004, pe 4 iunie, școala a primit numele academicianului Ioan Ciurea.

ȘTIRI