Școala Gimnazială “Ioan Ciurea” din Fălticeni este calificată la două competiții naționale în domeniul educației rutiereEducație

Școala Gimnazială “Ioan Ciurea” din Fălticeni este calificată la două competiții naționale în domeniul educației rutiere

       Accesări: 487

La Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” din Fălticeni, educația rutieră este inclusă constant în activitățile școlare și extrașcolare.

Totul pornește de la premisa că aceasta reprezintă, în primul rând, o pregătire pentru viață, ne-a informat directorul școlii, prof. dr. Marius Pintilii.

Prin intermediul educației rutiere, se dezvoltă unele deprinderi practice ale elevilor şi abilităţile specifice traficului rutier, simţurile orientării şi al concentrării, capacitatea de a lua rapid decizii corecte.

Și în acest an școlar, echipajele Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea”, conduse de către profesorul Pîntea Gavril, au participat cu succes la mai multe concursuri  județene, interjudețene și regionale.

Este important de menționat că, de 11 ani, Școala ,,Ioan Ciurea” ocupă locul I pe județ la Concursul  ,,Educație rutieră – educație pentru viață”.

La ediția din acest an, echipajul școlii a reușit să se califice la etapa națională a competiției, care va avea loc în perioada 25-28 iunie 2019, la Buzău.

De asemenea, școala a fost reprezentată la faza județeană a Concursului de îndemânare pe bicicletă „Cupa DHS”, ediția a X-a, organizată în Municipiul Suceava.

Echipajul, alcătuit din următorii elevi: Stan  Onisim Filip (clasa a V-a), Bejenariu Arianna Daniela (clasa a VI-a), Pîntea Darius Mihai (clasa a VII-a) și Reuțchi Claudia Alexandra (clasa a VIII-a), a ocupat locul I, în urma celor două probe (teorie si poligon). Copiii au primit diplome și câte o trotinetă profesională.

De asemenea, ei vor reprezenta județul Suceava la faza națională, ce va avea loc în perioada 21-24 iunie, la Craiova.

Premergător prezenței la etapele naționale, elevii școlii au participat și la Concursul regional de educație rutieră „Cupa Nehoiului” (ediția a V-a), competiție cuprinsă în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene.

Cei doi elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, Pîntea Darius Mihai și Andrei Robert Ionuț, au obținut mențiune la nivelul echipajului.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI