Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” a derulat programul „Şcoala de vară”Educație

Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” a derulat programul „Şcoala de vară”

       Accesări: 233

Proiectul Şcolii de vară s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” pe parcursul unei săptămâni, 16-26 august, implicând atât activităţi educative de dezvoltare a competenţelor/cunoştinţelor de limba şi literatura română şi de matematică, cât şi diverse activităţi de petrecere a timpului liber, jocuri.

La acest program derulat cu sprijinul firmei locale S.C. Rogelya, al Primăriei Fălticeni şi al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, au luat parte 35 de elevi provenind din familii dezavantajate, activităţile desfăşurându-se între orele 9 şi 12, sub coordonarea profesorilor pentru învăţământul primar – Acatrinei Elena, Lămăşanu Lenuţa, Goran Cornelia, Marian Antonela, Pînzariu Cristina – şi a doamnei Rachila Păstrăv.

Programul zilnic al copiilor a alternat cursurile propriu-zise din sălile de clasă cu diverse jocuri organizate pe terenul de sport cu ajutorul elevilor voluntari de la Grupul Local de Tineret „Aripi în Europa”.

Datorită sprijinului financiar al firmei Rogelya, elevilor din grupul-ţintă li s-a oferit în fiecare zi o masă gratuită, iar în ultima zi a Şcolii de vară, pentru aceştia s-a organizat o excursie în judeţul Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ne bucură faptul că şcoala noastră a putut desfăşura, pentru al doilea an consecutiv, programul „Şcoala de vară”. Scopul proiectului a fost stimularea motivației învățării la elevii proveniți din familii defavorizate, prin implicarea în activităţi instructive şi recreative. De altfel, cei 35 de copii din grupul-ţintă au participat până acum şi la programul „Şcoală după şcoală”, organizat de unitatea noastră cu sprijinul firmei Rogelya S.R.L., al Asociaţiei Pro România şi al Primăriei Fălticeni. În orice caz, consider că este important pentru viitorul acestor elevi să-i determinăm să se simtă valorizaţi, să le consolidăm încrederea în propriile forţe. Şi acest lucru este posibil numai datorită cadrelor didactice care îi îndrumă pe copii, chiar şi în timpul vacanţei, partenerilor noştri, doamnei Rachila Păstrăv și voluntarilor de la Grupul Local de Tineret „Aripi în Europa”, ne-a declarat prof. dr. Marius Pintilii, directorul Şcolii Gimnaziale „Ioan Ciurea”.

ȘTIRI