Școala de vară de la Fălticeni s-a mutat la MoldovițaEducație

Școala de vară de la Fălticeni s-a mutat la Moldovița

Proiectul educațional Școala de vară ”O zi din viața mea la țară. O zi din viața mea la oraș”, desfășurat sub semnul artei, tradițiilor și obiceiurilor populare din Moldova și Bucovina, și-a desfășurat activitatea, în data de 2 august, la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldoviţa, ne-a informat prof. Mihaela Sandu, director la Grădinița Specială Fălticeni

La eveniment au participat, din partea gazdelor, director prof. Șutu Laura, directorul adjunct Priscorneac Diana, coordonatorul de proiect prof. Angela Balabasciuc, cadre didactice, elevi, voluntari, părinți, membri ai comunității și colaboratori (Felicia Oblezniuc, Ansamblul ”Huțulca”, Clubul Sportiv Invictus).

Din partea Primăriei comunei Moldovița au asistat la deschidere și la desfășurarea activităților domnul primar Traian Iliesi, viceprimarul Romeo Cocerhan și consilierul personal al primarului, Mugurel Balabasciuc, care au sprijinit organizarea și desfășurarea activităților proiectului.

Cei care au poposit pentru câteva ore bune la Moldovița au fost preșcolari și elevi de la unitățile școlare partenere la acest proiect (Grădinița Specială, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Școala Gimnazială „Ion Irimescu” din Fălticeni precum și elevi de la alte școli și colegii din aceeași localitate și voluntari de la Asociația ”Euroșansa For Life”).

“Toți participanții, îmbrăcați în straie de sărbătoare, au lucrat în cadrul atelierelor de lucru: Artă decorativă, Comunicare, Sport și Muzică, au încondeiat ouă, au dansat și cântat, s-au întrecut jucând jocurile de altă dată:  ”Rațele și vânătorii”, ”Țară, țară vrem ostași!” și  jocuri de atenție.

Cadrele didactice organizatoare au proiectat cu măiestrie un progam de activități, care a făcut ca această zi să devină o frumoasă zi de vacanță pe plaiuri bucovinene. Primirea musafirilor specific tradițiilor, cu pâine și sare, plăcintele și bucatele bucovinene, lucrul pe ateliere, vizitele la Muzeul Ouălor Încondeiate ”Lucia Condrea”și la  Muzeul Satului, plimbarea cu Mocănița, apoi servirea gustării în pădure, au fost experiențe plăcute  atât pentru copii, cât și pentru adulți”, ne-a declarat Mihaela Sandu.

Până la finalul proiectului, copiii împreună cu cadrele didactice vor lucra pe ateliere la Școlile Gimnaziale ”Ion Irimescu” și ” Mihail Sadoveanu” din Fălticeni.

Școala de vară se va termina pe data de  9 august, când va avea loc un spectacol și o expoziție caritabile cu lucrările realizate la atelierele Școlii de vară, evenimente desfășurate la Sala ”Pictor Aurel Băeșu” din municipiul Fălticeni, unde copiii, cadrele didactice și invitații speciali vor prezenta momente artistice deosebite.

Facebook Comments

ȘTIRI