Școală de vară organizată de Protopopiatul Fălticeni pentru copiii din parohia SpătăreștiReligie

Școală de vară organizată de Protopopiatul Fălticeni pentru copiii din parohia Spătărești

       Accesări: 412

Parohia Sfânta Treime, din satul Spătărești, comuna Fântâna Mare, a derulat proiectul școală de vară “Lăsați copiii să vină la Mine”, organizat de Protoieria Fălticeni în colaborare cu Centrul catehetic Sfântul “Ierarh Nicolae”, de la Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni, și Școala Gimnazială „Hatmanu Șendrea”, din Dolheștii Mari.

Activitatea s-a desfășurat în perioada 21-27 august, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Tabăra de la Spătărești, la care au participat 50 de copii, face parte din multele activități desfășurate pe perioada vacanței de vară pentru copii, în parohiile din cadrul Protoieriei Fălticeni.

După cum ne-a informat preotul Georgian Rotar, în fiecare zi în care s-au desfășurat activități, copii au citit rugăciunile de dimineață și acatistul zilei, la care Pr. Paroh Andrioaia Tudor le-a ținut cuvânt de învățătură, programul continuând pe diferite ateliere.

Atelierul de convorbiri duhovnicești a fost primul atelier, ce s-a desfășurat în biserica parohială, și a constat în întrebări puse de copii pe diferite teme religios – morale, au scris compuneri ( cu tema „Cât de mult îmi iubesc Biserica mea”), au jucat telefonul fără fir cu termeni religioși și au învățat cântece religioase, având ca îndrumător pe părintele paroh.

Al doilea atelier a fost cel de pictură, în care li s-a explicat copiilor simbolistica și importanța  prezenței icoanelor în viața creștinului ortodox, și au învățat să picteze pe piatră și foi de desen. Lucrările copiiilor au fost mai apoi expuse în casa de prăznuire pentru a fi admirate de către enoriașii parohiei. La acest atelier îndrumător a fost preotul Bogdan Feștilă, profesor de limba română și preot misionar la Capela „Sfântul Ierarh Nicolae”, de la Colegiul „Nicu Gane” Fălticeni.

Ultimul atelier a constat în activități recreative și sportive desfășurate în aer liber, și a constat în jocuri ale copilăriei, fotbal, volei și concursul „Atleții lui Hristos”, de cros și întrecere pe biciclete. Coordonator acestui atelier a profesorul de sport Ilioaia Adrian, de la Școala Gimnazială Hatmanu Șendrea.

Sâmbătă, copii au particpat la slujba vecerniei, s-au spovedit și s-au împărtășit duminică la Sfânta Liturghie.

La sfârșitul activităților, copiii au fost răsplătiți cu dulciuri și diplome de participare și individuale pentru fiecare atelier în parte.

Părintele paroh Tudor Andrioaia le-a mulțumit  părintelui Bogdan și profesorului Adrian pentru implicarea în această activitate, dar mai ales, copiiilor prezenți în număr mai mare față de edițiile precedente, pentru dragostea și interesul față de valorile moral – religioase ale Bisericii. “Activitatea aceasta a fost într-adevăr un real succes atât pentru copii care au fost cei mai câștigați, dar mai ales pentru noi cei care după puterea noastră am reușit să organizăm această școală de vară pentru copiii parohieie, dar și pentru cei care au venit în vacanță la bunicii lor”.

ȘTIRI