Școala de vară „Artă, tradiții și obiceiuri populare din Moldova și Bucovina” se desfășoară la FălticeniEducație

Școala de vară „Artă, tradiții și obiceiuri populare din Moldova și Bucovina” se desfășoară la Fălticeni

       Accesări: 852

Grădinița Specială din Fălticeni a găzduit vineri, 28 iulie, un eveniment dedicat deschiderii Școlii de vară „Artă, tradiții și obiceiuri populare din Moldova și Bucovina – O zi din viața mea la țară. O zi din viața mea la oraș”.

Este vorba despre un proiect educațional, ajuns la ediția a patra, aprobat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava. Proiectul derulat de Grădiniţa Specială din Fălticeni, în parteneriat cu Școala Gimnazială  „Ion Irimescu”, Școala Gimnazială  „Mihail Sadoveanu” , Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldoviţa şi Asociaţia „Euroşansa For Life” din localitate, ONG care sprijină copiii aflați în dificultate.

La eveniment au participat directori și cadre didactice din școlile partenere, elevi, voluntari, părinți, membri ai comunității și colaboratori, dar și primarul Cătălin Coman.

Potrivit psihopedagogului Mihaela Sandu, directorul Grădiniței Speciale Fălticeni, scopul proiectului este acela de a dezvolta compețențe artistice, dragostea și respectul pentru tradițiile populare din Moldova și Bucovina.

Activitatea se va desfăşura  în perioada 28 iulie – 9 august 2017,  cu participarea a circa 50 de copii.

Zilnic, între orele 9 – 12, copiii își desfășoară activitatea pe ateliere și domenii de activitate (artă decorativă, sport, muzică și comunicare).

Pe 28, 31 iulie și 1 august participanții își desfășoară activitatea la Grădinița Specială din Fălticeni. Miercuri, 2 august ,este programată deplasarea la Liceul Tehnologic  „Vasile Cocea” din  Moldoviţa, după care copiii revin la Fălticeni pentru activitățile programate la Școala Gimnazială  „Mihail Sadoveanu” (3-4 august), Școala Gimnazială  „Ion Irimescu” (7-8 august).

Proiectul se va încheia pe data de 9 august, cu un spectacol organizat în Sala “Pictor Aurel Băeșu” din cadrul Muzeului de Artă “Ion Irimescu”.

Beneficiarii proiectului sunt copii cu vârste între 6-17 ani din Fălticeni și comuna Moldovița, care au frecventat cursurile Grădiniței Speciale Fălticeni (preșcolari și elevi) aflați în dificultate (dizabilități, C.E.S., rezultate școlare slabe, medii dezavantajate, copii cu părinți plecați în străinătate), cadre didactice implicate în proiect, elevi voluntari care au competențe artistice pentru promovarea artei ca mijloc de păstrare a adevăratelor valori morale, instituţiile partenere.

La Școala de vară <Artă, tradiții și obiceiuri din Moldova și Bucovina – O zi din viața mea la țară. O zi din viața mea la oraș> vom învăța să descoperim  și să  prețuim valorile strămoșești, tradițiile și obiceiurile specifice zonei în care trăim pentru a le transmite mai departe generațiilor viitoare.”, ne-a declarat Sandu Mihaela, directorul Grădiniței Speciale. „Vom învăța să îi apreciem și să îi sprijinim pe cei care își dedică o mare parte din timp pregătirii viitoarelor generații de artiști. Vom învăța să ne prețuim identiatea și neamul. Ca de fiecare dată, ne dorim ca membrii comunității fălticenene să ne fie alături și pe această cale îi invităm la spectacolul din data de 9 august.”

Pe toată durata desfășurării Școlii de vară, cadrele didactice, voluntarii-studenți, elevi, cadre didactice și părinți vor lucra în echipe pe ateliere de lucru: artă decorativă, comunicare, sport și muzică, utilizând tehnici de lucru variate fără să se abată de la tema proiectului.

Pe data de 2 august, cu sprijinul Primăriei municipiului Fălticeni, va fi organizată o excursie la Moldovița, unde gazde și coordonatori ai atelierelor vor fi de această dată cadre didactice, elevi și părinți de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea”.

Școala de vară se va termina pe data de 9 august, când va fi avea loc un spectacol și o expoziție caritabile, evenimente desfășurate la Sala Aurel Băeșu, unde copiii, cadrele didactice și invitații speciali vor prezenta momente artistice deosebite.

Proiectul beneficiază de sprijinul câtorva operatori economici din Fălticeni și Suceava : Depozit Botușanu, Denisstar și C-AGLA-C.

ȘTIRI