Şcoala Cuza parteneră a Fundaţiei FARA în activităţi dedicate copiilor din Bahna cu AriniEducație

Şcoala Cuza parteneră a Fundaţiei FARA în activităţi dedicate copiilor din Bahna cu Arini

       Accesări: 97

scoala_cuza_bahna_cu_ariniLa iniţiativa psihologului Daniela Achiţei, care activează în cadrul Fundaţiei FARA, a fost derulat un parteneriat cu Şcoala gimnazială „Al. I. Cuza” Fălticeni, în scopul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului de către copiii care frecventează şcoala la structura Bahna cu Arini, subordonată Şcolii Gimnaziale Preuteşti.

Joi, 28 mai 2015, elevii coordonaţi de prof. Trişi Alexandrina au fost invitaţi la o întâlnire cu elevii Şcolii Bahna cu Arini, întâlnire – care prin sprijinul Primarului Ion Vasiliu şi directorului  Şcolii Preuteşti,  a avut loc la Căminul Cultural al comunei.

Elevii şcolii fălticenene au oferit un scurt program artistic copiilor de la Bahna cu Arini, apoi le- au oferit câte o surpriză dulce şi în dar câte o jucărie. Toţi copiii au cântat şi dansat apoi împreună, iar la sfârşitul întâlnirii, directorul de dezvoltare rurală al fundaţiei FARA, Rachila Păstrăv, i-a invitat pe copii la o masă festivă, de unde nu a lipsit o felie de tort.

„Fundaţia FARA activează în Bahna cu Arini derulând un program de prevenire a abandonului şcolar, în parteneriat cu Primăria comunei Preuteşti. Din iunie 2014 copii care frecventează cursurile beneficiază de o masă caldă pe zi, consolidarea locuinţelor atunci când acestea se dovedesc improprii pentru siguranţa copiilor, asigurarea produselor de îmbrăcăminte, încălţăminte şi rechizite şcolare, sensibilizează autorităţile locale privind integrarea copiilor şi familiilor rrome în comunitate, oferă consiliere pentru copii şi părinţii acestora şi nu în ultimul rând organizează activităţi instructiv-educative după orele de curs. Cu alte cuvinte fundaţia oferă servicii copiilor şi tinerilor care sunt „fără” lucrurile de care au nevoie pentru a-şi atinge pe deplin potenţialul, adică fără familie, fără dragoste, fără speranţa într-un viitor mai bun. Prin organizarea acestei întâlniri cu copii din mediul urban care cu generozitate au făcut fiecare câte un dar de suflet, Fundaţia FARA a dat copiilor – din comunitatea de a cărei dezvoltare se ocupă- sentimentul că sunt importanţi pentru societate, că ziua de 1 iunie este o sărbătoare şi pentru ei, ca şi pentru toţi copiii lumii”, ne-a informat prof. Trişi Alexandrina

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI