Schimbările aduse fântânii arteziene din Piața Mihail Sadoveanu: Cum arată proiectul și ce dotări include după modernizareLocal

Schimbările aduse fântânii arteziene din Piața Mihail Sadoveanu: Cum arată proiectul și ce dotări include după modernizare

       Accesări: 3095

Obiectiv încheiat înaintea venirii sezonului cald. Unul din proiectele pentru Fălticeni este finalizat înainte de termen de administrația locală. Lucrările de reparații și modernizare pentru fântâna arteziană din Piața Mihail Sadoveanu au început pe 5 mai și s-au încheiat în mai puțin de trei săptămâni.

Reparațiile capitale au vizat schimbarea țevilor, refacerea bazinelor, înlocuirea sistemului de pompare al apei și ușoare îmbunătățiri peisagistice.

Elementul central este păpădia din inox, amplasată pe bazinul superior. Fântâna arteziană va fi luminată din exterior, dar și din interior prin intermediul unor spoturi subacvatice care vor da o pată de culoare.

Părțile laterale exterioare sunt acoperite cu beton amprentat, în timp ce bazinele pentru apă au fost reparate și acoperite cu șase straturi de vopsea hidroizolantă. Țevile au fost înlocuite, iar pompele de apă sunt complet noi. Operarea acestora se face printr-un soft special.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Lucrările de modernizare au fost realizate de firma locală Full Confort SRL.

Amplasată în sensul giratoriu, la intersecția străzilor Maior Ioan, Nicolae Bălcescu, Republicii, Ana Ipătescu și Mihai Eminescu și Ion Creangă, fântâna arteziană redevine funcțională, aceasta fiind până acum într-o stare avansată de degradare, cu sisteme uzate și pierderi de 100 metri cubi pe zi.

Reparațiile au fost realizate după mai bine de 40 de ani de la punerea în funcțiune,

Primarul Coman spune că și celelalte două fântâni arteziene vor fi repuse în funcțiune după ce vor fi modernizate prin proiecte cu fonduri europene și guvernamentale.

 

ȘTIRI