Schimbări majore pe Stadionul „Tineretului” după 60 ani: Tribuna principală va fi modernizată și va avea 300 de scauneLocal

Schimbări majore pe Stadionul „Tineretului” după 60 ani: Tribuna principală va fi modernizată și va avea 300 de scaune

Infrastructura sportivă din municipiu se va schimba la față. Cel mai vechi stadion de stadion de fotbal din Fălticeni va beneficia de lucrări ample de modernizare. Acestea vor aduce primele schimbări majore din ultimii 60 de ani.

Autoritățile locale au pus bani deoparte și speră ca proiectul să înceapă cât mai repede.

După ce anul trecut au fost reabilitate vestiarele, iar pista de alergare a fost înlocuită cu un material sintetic, acum se urmărește modernizarea tribunei prinicipale a stadionului.

Tribuna se află într-o stare avansată de degradare, iar gradenele din lemn au dispărut sau au fost furate. Ultimele reparații, cât și împrospătarea gazonului, au fost realizate în urmă cu mai bine de 30 de ani.

Printre schimbările care vor fi aduse în urma modernizării sunt lucrări de înlocuire ale tencuielii, ce vor fi completate de finisări și vopsirea elementelor metalice. Pe secțiunea centrală se va renunța la suporturile din beton, în locul acestora urmând să fie montat un acoperiș pe structură metalică. Aceasta se va întinde pe 215 metri pătrați, adică pe aproximativ o treime din suprafața tribunei principale.

Pe restul tribunei vor fi montate gradene. Primarul Cătălin Coman spune că pe viitor vor fi achiziționate noi scaune, tot pentru tribuna principală.

Gardul metalic de protecție, de lângă pista de alergare, va fi înlocuit cu unul nou. Gardul va avea 2 metri înălțime și va fi amplsat pe o lungime de 120 de metri.

Printr-un alt proiect, în dreapta tribunei principale, în zona principală de acces, va fi amenajată o parcare cu aproximativ 20 de locuri.

Lucrările de reabilitare sunt estimate la peste 290.000 lei și vor dura aproximativ 6 luni. Suma va fi alocată integral din bugetul local.

Stadionul „Tineretului” a fost înființat în anul 1957, în trecut acesta purtând denumirile „Steagul Roșu” și mai apoi „Fintex”. Aici au evoluat echipele de fotbal Recolta Fălticeni, Energia Fălticeni, Foresta Fălticeni și mai târziu Fintex Fălticeni.

Lucrările au început în anul 1956, terenul de fotbal fiind dat în folosință în anul 1957, în mandatul primarului Constantin Meleca.

ȘTIRI