Schimb de experiență pentru elevi și profesori ai Colegiului Național „Nicu Gane” în ItaliaEducație

Schimb de experiență pentru elevi și profesori ai Colegiului Național „Nicu Gane” în Italia

       Accesări: 555

Experiență deosebită a unui grup de elevi și profesori de la Colegiul Național “Nicu Gane” Fălticeni, în cadrul unui proiect educațional internațional.

În perioada 2-6 aprilie 2019, Colegiului Național “Nicu Gane” Fălticeni  participat la cea de-a treia reuniune a proiectului Erasmus+ Parteneriate strategice, intitulat CREATING COMPETENT CITIZENS USING 4Cs (Communication, Collaboration, Creativity, Critical Thinking).

Întâlnirea echipelor partenere în proiect a avut loc în Italia, la Ariano Irpino.

Delegația din Fălticeni a fost formată din elevii: Hoarță Laura Elena, Hortolomei Andrada Ioana, Bența Covrig Ioana Francesca – din clasa a X-a, Buta Victor Eduard, Lupu Alexandra, Prisecaru Elena Denisa, din clasa a XI-a, Gavrilescu Marina – din clasa a XII-a), și profesorii Buta Romică, Cojocaru Dan și Bența Codrin.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

După o vizită la Napoli (unde au putut vedea Piața centrală, Catedrala San Genaro, Castelul San Elmo și mănăstirea Certosa di San Martino), ajunși la Ariano, elevii au exersat competențe de comunicare în limba engleză, au analizat diferențele legate de modul de viață de dinainte și de după revoluția anticomunistă din 1989, au participat la activități creative și recreative în școala care a găzduit activitățile și au realizat în finalul dezbaterilor o expoziție cu imaginile prezentate de fiecare țară în parte (Italia, Spania, Portugalia, Polonia și Suedia).

Echipele de proiect au putut vedea, în Ariano, cum se conduce și se organizează școala parteneră: Instituto Instruzione Secondaria Superiore Rugerio II (un liceu de artă), Consiliul Local, Castelul normand și un muzeu virtual numit Biogen (care prezintă realizările institutului italian cu același nume în domeniul geneticii umane).

În ultima zi de proiect, vremea frumoasă le-a permis participanților să viziteze și situl arheologic de la Pompei.

“A fost cu adevărat o experiență constructivă pentru formarea elevilor. Au fost legate prietenii durabile și s-au conștientizat, o dată în plus, valorile comune pe care le avem cu toții ca membri ai Uniunii Europene”, ne-a informat profesorul Codrin Bența.

ȘTIRI