Scandal și activitate blocată la alegerile locale din comuna Slatina: Jandarmii au intervenit pentru păstrarea ordinii publiceActualitate

Scandal și activitate blocată la alegerile locale din comuna Slatina: Jandarmii au intervenit pentru păstrarea ordinii publice

       Accesări: 1883

Spirite aprinse, oameni care au ieșit în stradă, activitate blocată și intervenții ale forțelor de ordine. Acesta era tabloul într-una din localitățile din zona Fălticeni la câteva ore după încheierea scrutinului din 5 iunie. Alegerile locale au provocat tensiuni în comuna Slatina, unde au candidat la funcția de primar, edilul în exercițiu Ilie Gherman (PNL) şi Vlăduț Gherman (PSD).

Când în aproape tot județul Suceava se știau cine sunt primarii localităților, în comuna suceveană activitatea post-scrutin s-a blocat la numărătoarea voturilor.

La Slatina au votat ieri 2.814 persoane, reprezentând 66% din persoanele cu drept de vot.

După numărarea buletinelor, câțiva membri ai comisiei de votare nu au vrut să semneze procesele verbale. Diferența dintre cei doi candidați era de numai 7 voturi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Voturile au fost numărate din nou, însă s-a situația nu s-a schimbat deloc.  Pentru a elimina orice suspiciune, membrii comisiei au renumărat voturile până spre ziuă, dar situația tot nu s-a deblocat.

Luni dimineața, pe 6 iunie, susținătorii celor doi candidați, Ilie Gherman (PNL) şi Vlăduț Gherman (PSD), au ieșit în stradă și au împiedicat încărcarea buletinelor pentru a fi transportate la Biroul Electoral Județean.

Aproximativ 200 de oameni au blocat un drum județean timp de două ore. Spre satul Găinești nu se mai putea circula. A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a ține situația sub control.

În cele din urmă buletinele de vot au fost aduse la Biroul Electoral Județean.

ȘTIRI