Scandal în Consiliul Local Fălticeni pe tema construirii viitorului magazin Penny MarketActualitate

Scandal în Consiliul Local Fălticeni pe tema construirii viitorului magazin Penny Market

       Accesări: 1263

S-a lăsat cu scandal. Obișnuita ședință lunară desfășurată în Consiliul Local Fălticeni s-a dovedit un nou prilej de dispute verbale între primarul Cătălin Coman și aleșii locali din grupul PNL. Spiritele s-au încins la proiectul de hotărâre numărul 6, de pe ordinea de zi, pentru dezvoltarea viitorului magazinului Penny Market care va lua locul Maternității.

Consilierilor, din cele două partide, li s-a supus atenției aprobarea documentației de urbanism ”PUZ – Plan Urbanistic Zonal” pentru construirea magazinului alimentar. Același proiect inițiat de primarul Cătălin Coman prevede și aprobarea pentru organizarea de șantier, împrejmuirea perimetrală și branșamentele la utilități.

El a explicat că inițiază proiectul în condițiile legii, în urma primirii avizului de oportunitate și îndeplinirii tuturor condițiilor legale.

Discuțiile s-au aprins gradual, după ce consilierul liberal Matei Pintilie a reclamat lipsa Planului Urbanistic Zonal din documentația de ședință și de la comisie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Șeful administrației locale i-a întrebat pe aleșii locali PNL dacă l-au solicitat și le-a reamintit că documentația de urbanism este afișată de o lună de zile în scopul informării publice. Liberalii i-au replicat primarului Coman, în calitate de inițiator, că are obligația să le prezinte documentația.

Secretarul Primăriei Fălticeni, jurista Mihaela Busuioc, a explicat că documentația completă are 500 de pagini şi nu este disponibilă în format electronic, nu a fost întocmită de Primăria Fălticeni. Ea le-a reamintit consilierilor liberali că recomandarea șefului municipalității a fost ca în fiecare ședință de comisie documentele pe care liberalii consideră că sunt necesare spre studiere, să fie solicitate la compartimentul de specialitate și că acesta poate fi pus la dispoziție.

Consilierul liberal Matei Pintilie a afirmat că s-a solicitat de la președintele comisiei, consilierul social-democrat Gheorghe Arteni, documentația în cadrul comisiei pentru amenajarea teritoriului și urbanism.

Primarul Coman a luat din nou cuvântul și le-a reamintit consilierilor din opoziție că materialele de ședință au fost puse la dispoziție din timp, cu 6 zile înaintea dezbaterii, și le-a reproșat faptul că nu au făcut nici un demers pentru a intra în posesia acestora și că lasă impresia că se caută nod în papură.

Tonul discuțiilor s-a schimbat radical atunci când edilul șef le-a vorbit consilierilor din opoziție despre comunicatul de presă remis de PNL, cu aceiași temă centrală, magazinul Penny Market, comunicat în care a fost vizat și pe care l-a categorisit drept ”extrem de tendențios”.

Scandalul s-a aprins imediat, iar consilierii liberali au început să se ridice unul cât unul. Primul s-a ridicat Mihai Vitcu, însă semnalul plecării l-a dat fostul viceprimar Gheorghe Aldea.

Președintele de ședință, profesorul Laurențiu Tomescu, le-a reamintit aleșilor PNL, care se pregăteau să părăsească sala de ședință, că au semnat condica de prezență. Liberalii i-au reproșat acestuia că nu poate conduce ședința, iar primarului că face declarații politicianiste.

Consilierii liberali din opoziție nu pleacă pentru prima oară din timpul ședinței. Pe 8 septembrie trei membri ai grupului PNL, Vasile Amariei, Cristian Bărăscu și Viorel Dominte, au decis să nu se mai întoarcă în sala dezbaterilor, în timpul unei pauze în care primarul Coman discuta cu Samuel Izsak, directorul Fundației Caritatea, obținerea unui acord prin care garanta funcționarea Maternității din Fălticeni în actualul spațiu, până la 31 decembrie 2015.

Proiectul privind aprobarea documentației de urbanism ”PUZ – Plan Urbanistic Zonal” pentru construirea magazinului alimentar Penny Market a fost retras de inițiator, de pe ordinea de zi, urmând să fie dezbătut în ședința ordinară din luna octombrie.

ȘTIRI