Scandal în Consiliul Local Fălticeni la discutatea proiectului de modificare a taxelor și impozitelor localeActualitate

Scandal în Consiliul Local Fălticeni la discutatea proiectului de modificare a taxelor și impozitelor locale

       Accesări: 1692

Taxele și impozitele locale rămân la nivelul aprobat în noiembrie 2015.

Proiectul de modificare a taxelor și impozitelor locale, inițiat de consilierii PNL Fălticeni, a fost discutat în această dimineață, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Fălticeni. Inițiativa a fost votată doar de cei șase consilieri liberali prezenți, în timp ce consilierii PSD nu au votat.

Proiectul aleșilor liberali viza modificarea indicatorilor care stau la baza stabilirii impozitelor pentru clădirile rezidențiale și nerezidențiale aparținând persoanelor fizice și juridice, modificări care ar fi adus o diminuare a sumelor pe care contribuabilii le plătesc bugetului local.

Prezentarea proiectului a fost însoțită de discuții aprinse între grupurile de consilieri și primarul Cătălin Coman, din perspectiva în care cele două tabere, puterea și opoziția, privesc problema dărilor locale, dar și din perspectiva anului electoral 2016.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În timp ce liberalii susțin că deliberativul ar avea chiar și acum posibilitatea de a reduce povoara care apasă asupra proprietarilor de locuințe și asupra agenților economici, executivul spune că legal nu există motive de revenire în acest moment asupra hotărârii din luna noiembrie, pentru că hotărârea luată atunci a păstrat indicatorii la nivelul anilor anteriori.

Primarul Cătălin Coman a reafirmat că majorările de taxe și impozite au venit după apariția noremlor de aplicare pentru noul Cod Fiscal, la sfârșitul lunii decembrie 2015 și în luna ianuarie a acestui an.

Șeful executivului a declarat în ședința de astăzi că, în martie sau aprilie, după ce vor fi lămurite toate modificările pe care Codul Fiscal încă le generează, va iniția un proiect de hotărâre prin care va propune modificarea cotelor de impozitare, cu aplicare de la 1 ianuarie 2017.

La ședința Consiliului Local Fălticeni au asistat persoane fizice dar și reprezentanții unor agenți economici locali.

ȘTIRI