Scafandrii au găsit după 5 ore de căutări trupul băiatului de 15 ani înecat în iazul ȘomuzActualitate

Scafandrii au găsit după 5 ore de căutări trupul băiatului de 15 ani înecat în iazul Șomuz

       Accesări: 161

copil-inecat-iazul-somuz-falticeniMisiune de căutare încheiată. Scafandrii suceveni au găsit trupul băiatului înecat aseară în iazul Șomuz. Echipaje ale pompierilor din Fălticeni și Suceava au acționat, ieri, până la miezul nopții pentru găsirea tânărului care și-a pierdut viața sub apă.

Căutările au fost reluate azi dimineață la ora 6, iar două ore mai târziu le-au venit în ajutor trei scafandri de la ISU Suceava.

Ulterior și-a făcut apariția și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, generalul de brigadă Ion Burlui, pentru a vedea evoluția operațiunilor din teren.

La ora 13.15 minute scafandrii au adus la suprafață victima. După cinci ore de căutări, scafandrii suceveni au reușit să găsească victima. Trupul lui Constantin Bucovineanu zăcea pe fundul iazului la aproximativ 20 metri de malul apei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Tânărul de 15 ani, proaspăt absolvent al clasei a VIII-a, plecase împreună cu unchiul și mătușa lui la scăldat, în apa Șomuzului, la ieșirea spre Bunești. Ca și când ar fi anticipat necazul ce avea să vină, paznicul iazului le-a amintit că scăldatul este interzis și că ar fi mai bine să rămână pe mal.

Tragedia s-a petrecut ieri, 7 iulie, în jurul orei 18.30, la câteva minute după adolescentul intrase în apă și vroia să ajungă lângă unchiul său care se afla în larg, la aproximativ 200 de metri de mal. În timp ce înainta, după 15 metri de la mal, Constantin Bucovineanu s-a scufundat brusc și a cerut ajutor. Băiatul căzuse într-un șanț cu o adâncime 8-10 metri, aflat imediat după porțiunea betonată. Din păcate nimeni nu l-a putut ajuta: unchiul său era la mare distanță de el, iar mătușa, care se afla pe mal, nu știa să înoate.

Maiorul Dan Baltaru, șeful Detașamentului de Pompieri Fălticeni și coordonatul întregii acțiuni, susține că misiunea scafandrilor a fost îngreunată de vizibilitatea foarte redusă, din cauza mâlului foarte abundent. Echipați cu instrumentar specific unor astfel de operațiuni, opt pompieri aflați în două bărci pneumatice au căutat, în paralel cu scafandrii, trupul tânărului fălticenean.

Acesta este primul incident de gen petrecut în ultimii cinci ani în apele Șomuzului.

Paramedicii au constat decesul, la fața locului fiind prezenți și polițiștii de la biroul criminalistică.

Rudy H.

[youtube=http://youtu.be/DZqNIP3aFSA]

ȘTIRI