Scade numărul cazurilor de gripă în zona FălticeniSănătate

Scade numărul cazurilor de gripă în zona Fălticeni

       Accesări: 162

Bolile specifice sezonului rece sunt pe o pantă descendentă. Cel puțin așa reiese din statistica publicată recent de către DSP Suceava. În ultima săptămână din ianuarie sunt consemate mai puține cazuri de gripă în județ, compartiv cu celelalte perioade ale lunii lui gerar.

Asta însemnă că mai puțini pacienți au bătut la ușa medicilor de familie.

Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, între 23 – 29 ianuarie 2017, în județ s-au înregistrat 9 cazuri de gripă. Cele mai multe dintre acestea figurează pe zona Suceava.

Din fericire, pe zona Fălticeni nu se regăsesc cazuri de gripă în ianuarie.

Luna trecută au fost raportate peste 60 de cazuri de gripă în județul Suceava, ceva mai multe față de luna decembrie 2016.

Situația este complet diferită la virozele respiratorii şi pneumopatiile acute, în perioada 23 – 29 ianuarie 2017 fiind raportate 4.400 de cazuri.

Pe zona Fălticeni figurează un număr de 475 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și 97 de cazuri de pneumopatii. Aproape 40 de persoane s-au internat la spital. Din datele publicate reiese faptul că persoanele cele mai afectate de bolile sezoniere sunt au vârsta cuprinsă între 5 – 14 ani.

Conform DSP Suceava, luna trecută, în zona Fălticeni, au fost aproximativ 1.200 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, în timp ce cazurile de pneumopatii acute au ajuns la peste 400.

Cele mai multe cazuri raportate de instituție se regăsesc pe zonele Suceava și Rădăuți.

ȘTIRI