Satul Ciocăneşti pe lista Satelor Culturale ale României 2016Național

Satul Ciocăneşti pe lista Satelor Culturale ale României 2016

       Accesări: 389

Asociația „Cele mai frumoase sate din România” a anunțat SATELE CULTURALE ALE ROMÂNIEI 2016.  Un număr de 23 de localităţi au fost recompensate cu această distincţie, în cadrul unui eveniment organizat vineri, 26 februarie 2016, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, București.

Pe lista celor mai frumoase sate ale României se regăseşte, şi în acest an, localitatea suceveană Ciocăneşti, care a obţinut al treilea punctaj în ierarhia naţională (96 de puncte din 100 posibile). Pe podium se mai află comunele: Drăguş, judeţul Braşov (locul 1 – 98 de puncte) şi Sângeorgiu de Mureş (locul 2 – 97 de puncte).

Comunele finaliste şi-au prezentat programele culturale în fața unui juriu de specialitate, iar cele care au obținut un punctaj de minim 80 de puncte din maxim 100 posibile au fost declarate SATE CULTURALE ALE ROMANIEI 2016.

SATELE CULTURALE ALE ROMÂNIEI este un program AFSR inițiat în ianuarie 2014 sub patronajul Ambasadei Franței în România și a Delegației Wallonie – Bruxelles la București, cu scopul de a promova patrimoniul cultural și turistic al satului românesc.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Comunele din România au putut candida la acest titlu cu condiția să organizeze pe parcursul acestui an a minimum 5 evenimente culturale – expoziții, festivaluri, concursuri, etc – în domeniul culturii, artei populare, gastronomiei și turismului cultural.

ȘTIRI