Sătmărean accidentat de mașina unui bărbat din Cornu Luncii care a părăsit locul fapteiRural

Sătmărean accidentat de mașina unui bărbat din Cornu Luncii care a părăsit locul faptei

       Accesări: 871

Un conducător auto din Cornu Luncii, aflat în stare de ebrietate, a acroșat un bărbat din Satu Mare apoi a plecat acasă.

Evenimentul s-a consumat duminică, în jurul orei 18, pe strada Principală din Cornu Luncii.

Sătmăreanul, în vârstă de 26 de ani, spun polițiștii, se deplasa pe partea dreaptă a părții carosabile, iar la un moment dat a fost acroșat de un autoturism care circula în aceeași direcție de mers și al cărui conducător auto, a părăsit locul faptei.

În urma accidentului, a rezultat rănirea pietonului, care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au identificat autoturismul implicat în accident abandonat, la circa 300 metri de locul accidentului, iar conducătorul auto, un localnic în vârstă de 33 de ani,  la domiciliu.

Pentru că emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, la ora 19.48, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital,  i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vinovat de producerea accidentului, se precizează într-un comunicat al IPJ Suceava, este atât pietonul care circula pe partea dreaptă a părții carosabile, fără să fie echipat cu elemente reflectorizante și fără a avea vreo sursă de lumină, cât și conducătorul auto, care circula sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, ”părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Pietonul rănit în accident, sătmăreanul Donka Ervin, a declarat pentru Cronica de Fălticeni că nu poate fi făcut vinovat de producerea accidentului, pentru că mașina care l-a lovit a intrat pe contrasens.

Totul s-a întâmplat în Sasca Mare, într-o zonă bine luminată. Eu eram pe sensul opus, dar în urma impactului am ajuns pe sensul corect de circulație al autoturismului, adică partea dreaptă. Poliția nu a putut să înțeleagă până am plecat din Fălticeni, credeau că eu mint, dar singurul martor, adică sotia, le-a desenat pe o hârtie poziția noastră și de unde venea șoferul. Astfel polițiștii au înțeles de ce îmi susțin declarația dată în prezența avocatei mele”, ne-a declarat Donka Ervin.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI