Șase unități de învâțământ desființate în Cornu Luncii, Fântâna Mare, Forăști și Vadu MoldoveiActualitate

Șase unități de învâțământ desființate în Cornu Luncii, Fântâna Mare, Forăști și Vadu Moldovei

       Accesări: 62

elevi-scoala-falticeni

Noul an școlar bate la ușă. Deși mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar, nu toate unitățile de învățământ își vor deschide porțile. În zona Fălticeni sunt câteva sate în care grădinițele sau școlile s-au desființat.

Aproape 50 de copii vor fi nevoiți să frecventeze cursurile, în noul an școlar 2015 – 2016, la unități de învățământ din localități învecinate. Măsura vine pe fondul reducerii populației școlare față de anul educațional anterior.

Trei din cele patru grădinițe desființate la nivelul județului sunt Grădiniţa cu Program Normal din Sasca Mică (Cornu Luncii), Grădiniţa cu Program Normal din Spătăreşti (Fântâna Mare), Grădiniţa cu Program Normal din Ciumuleşti (Vadu Moldovei), unde activau 3 educatori și aproape 20 de copii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Și unitățile cu predare pentru ciclul primar sunt afectate de reducerea numărului de copii. În rețeaua școlară nu se mai regăsesc, începând cu noul an școlar, Școlile Primare din Ioneasa și Movileni din comuna Vadu Moldovei și Școala Primară Uidești din comuna Forăști. Peste 30 de elevi și 5 dascăi au fost transferați la școlile din Nigotești și respectiv Manolea.

Primarii comunele menționate ne-au declarat că elevilor din grădinițele și școlile recent desființate li se vor asigura de transportul cu microbuze școlare spre unitățile de învățământ.

Clădirile rămase goale vor intra în conservare, iar baza materială și logistica vor fi repartizare la școlile din comună.

Potrivit ISJ Suceava, trei grădiniţe şi-au pierdut personalitatea juridică, devenind structuri în urma restructurării reţelei şcolare de către autoritățile administrației publice locale.

Rudy Hödl

ȘTIRI