Șase șoferi din Fălticeni, Râșca, Baia și Cornu Luncii au ajuns în arest pentru consum de alcool la volanLocal

Șase șoferi din Fălticeni, Râșca, Baia și Cornu Luncii au ajuns în arest pentru consum de alcool la volan

       Accesări: 8306

Trimiteri în arest pe bandă rulantă. Luna septembrie a marcat un record pentru numărul de rețineri dispuse de oamenii legii față cei care au condus pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii Biroului Rutier Fălticeni și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au declarat toleranță zero față de cei care se urcă băuți la volan și pot pune în pericol viața participanților la trafic.

Luna trecută, nu mai puțin de șase șoferi, tineri sau mai în vârstă, au ajuns în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și, în unele cazuri, pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Conducătorii auto au fost surprinși pe drumurile publice din Fălticeni, dar și pe drumurile naționale ce traversează câteva comune din zona arondată.

Pe 7 septembrie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a luat măsura preventivă a controlului judiciar față de un inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, după ce acesta a fost surprins cu două zile înainte, la miezul nopții, pe raza municipiului Fălticeni, având în sânge o alcoolemie de peste 2,35 grame la mie.

Pe strada Botoșanilor, șoferul a pierdut controlul autovehiculului, intrând în coliziune cu un alt autoturism, parcat regulamentar.A doua zi, oamenii legii au luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore.

Parchetul a sesizat Judecătoria Fălticeni, la data de 10 septembrie, cu judecarea cauzei unui alt inculpat, cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Pe 12 august, la miezul zilei, a condus pe drumurile publice de pe raza comunei Drăgușeni, un autoturism, având în sânge o concentrație alcoolică de peste 2,74 grame la mie. În cursul urmăririi penale față de inculpat a fost luată măsura preventivă a reținerii, apoi cea a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile.

Un alt caz a ajuns în atenția instanței pe 11 septembrie. La acea dată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Conducătorul auto a fost surprins pe 25 august, pe raza comunei Baia, la volanului unui autoturism, fără a poseda permis de conducere și având în sânge o îmbibație alcoolică de peste 1,77 grame la mie. În timpul urmăririi penale față de inculpat a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 ore și cea a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile.

După două săptămâni de liniște, șoferii băuți au reapărut pe „radarul” oamenilor legii.

La data de 24 septembrie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a luat măsura preventivă a controlului judiciar față de un inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Acesta fusese surprins în trafic, pe 22 septembrie, fără a poseda permis de conducere, la volanului un autoturism pe raza municipiului Fălticeni.

Polițiștii l-au testat cu etilotestul, iar la spital i-au fost luate probe biologice, el având în sânge o alcoolemie de peste 1,93 grame la mie. Față de inculpat s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore.

Un alt șofer a fost depistat pe 21 septembrie, la ora 2 dimineața, pe raza localităților Boroaia și Bogdănești, fără a poseda permis de conducere. Acesta avea în sânge o alcoolemie de peste 2,08 grame la mie. Față de inculpat a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore.

La data de 25 septembrie, procurorul a luat măsura preventivă a controlului judiciar față de un inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

În aceeași zi, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a luat măsura preventivă a controlului judiciar față de un alt inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, după ce acesta a fost surprins în trafic, pe raza localității Cornu Luncii, având în sânge o alcoolemie de peste 2,68 grame la mie. Pe 24 septembrie, el a fost reținut pentru de 24 ore.

În primele nouă luni ale acestui an, numărul reținerilor pe zona Fălticeni este dublu, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 18 șoferi băuți au ajuns la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, pentru 24 de ore.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI