Şase săptămâni de practică pentru elevii anului întâi de la SMSJ FălticeniLocal

Şase săptămâni de practică pentru elevii anului întâi de la SMSJ Fălticeni

       Accesări: 83

Elevii anului I de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni execută în perioada 8 iunie -17 iulie 2015 un stagiu de practică în unitățile operative din Jandarmeria Română.

Elevii au fost repartizați să desfășoare activități specifice în cadrul structurilor de ordine și siguranță publică din cadrul Jandarmeriei Române (detașamentele din cadrul grupărilor de jandarmi mobile, detașamentele mobile din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene, plutoanele și grupele de supraveghere și ordine publică, precum și în cadrul secțiilor și posturilor de jandarmi ordine publică montane/balneare).

Cei 124 de elevi execută stagiul de practică în 27 de județe ale țării: I.J.J. Suceava – 23 de elevi, I.J.J. Botoșani – 18 elevi, I.J.J. Bistrița Năsăud – 10 elevi, I.J.J. Vaslui – 8 elevi, I.J.J. Neamț – 6 elevi, I.J.J. Sălaj – 6 elevi. Celelalte județe pentru care au optat elevii sunt: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

“Pe timpul stagiului de practică, elevii fac parte din efectivele unității în care au fost repartizați și nu vor întocmi acte procesuale și procedurale de constatare și sancționare în nume propriu, participând doar alături de tutorii profesionali la întocmirea unor astfel de documente. Stagiul de preactică se desfăşoară în conformitate cu prevederile curriculum-ului pentru pregătirea subofiţerilor de jandarmi seria 2014 – 2016”, a precizat maiorul Cristian Ipate, la solicitarea cotidianului Cronica de Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI