Șase răniți în evenimentele rutiere de miercuri. Accidente cu victime la Fălticeni și în satul HerlaRural

Șase răniți în evenimentele rutiere de miercuri. Accidente cu victime la Fălticeni și în satul Herla

       Accesări: 1383

În cursul zilei de miercuri, 29 august, pe raza județului Suceava s-au produs 5 evenimente rutiere în urma cărora 6 persoane, între care și un minor, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Persoane lovite pe trecerea de pietoni în Fălticeni și Suceava

Dimineață, la ora 09.30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Republicii din municipiul Fălticeni, ajunsă în intersecția cu B-dul Revoluției, o tânără în vârstă de 21 de ani, din comuna Preutești, a efectuat un virajul la stânga, ocazie cu care a surprins și accidentat ușor o femeie de 49 de ani, din comuna Vadu Moldovei.

Potrivit polițiștilor, victima s-a angajat în traversarea regulamentară a străzii pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător. Femeia a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cele două participante la trafic au fost testate cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

O situație similară s-a înregistrat și în municpiul Suceava. În jurul orei 10.00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii, un bărbat de 48 de ani, din oraşul Salcea, a surprins şi accidentat ușor o tânără de 21 de ani, din județul Hunedoara, angajată în traversarea regulamentară a străzii pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător. Victima a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Un bărbat din Herla, fără permis de conducere, a căzut de pe moped

La ora 12.00, în timp ce conducea mopedul pe DC 16, în afara satului Herla din comuna Slatina, un localnic de 51 de ani, care nu purta casă de protecție, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a căzut. Din accident a rezultat rănirea conducătorului mopedului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Din cauza leziunilor suferite, bărbatul de 51 de ani nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Minor accidentat când traversa strada nesupravegheat

După-amiază, la ora 13.45, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29, în comuna Dumbrăveni, o femeie de 25 de ani, din județul Botoșani, a surprins și accidentat ușor un minor de 10 ani, din localitate, care, fiind nesupravegheat, s-a angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis și fără să se asigure.

5 autovehicule implicate într-un accident provocat de un șofer băut

Cel mai grav eveniment rutier, în care au fost implicate 5 autovehicule, s-a produsă însă după lăsarea întunericului. În jurul orei 21.15, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă pe B-dul Bucovina, din orașul Gura Humorului, un bărbat de 31 de ani, din municipiul C-lung Moldovenesc, aflat sub influența băuturilor alcoolice, s-a angajat în depăşirea neregulamentară, în zona de acţiune a indicatorului „Depăşire interzisă”, a autoutilitarei cu semiremorcă conduse de un bărbat de 44 de ani, din județul Bistriţa-Năsăud, însă, în încercarea de a reveni pe banda de mers, a acroşat-o lateral, după care, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a pătruns pe contrasens, unde, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani, din orașul Gura Humorului.

În urma impactului, autoturismul care circula neregulamentar, a fost proiectat în autoturismul condus de un bărbat de 58 de ani, din comuna Vama şi apoi în autoturismul condus de un tânăr de 23 de ani, din Republica Moldova, ambele autovehicule circulând în coloană, regulamentar, pe sensul opus de mers.

Din accident, a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto de 31 de ani și rănirea ușoară a conducătorului auto de 29 de ani, care au fost transportați  la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei 5 conducători auto  au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind  negative în cazul celor 4 bărbați care circulau regulamentar și de  0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 31 de ani, după care, la spital, li s-au recoltat  mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

ȘTIRI