Pacienți internați cu gripă la Spitalul Județean SuceavaSănătate

Pacienți internați cu gripă la Spitalul Județean Suceava

       Accesări: 1265

La Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au fost luate măsuri pentru ca unitatea medicală să facă față unei eventuale epidemii de gripă.

Potrivit directorului medical, doctorul Mircea Macovei, au fost achiziționate 1200 de tablete de Tamiflu pentru adulți și 100 de tablete de Tamiflu pentru copii, medicamente care tratează infecția virală.

De asemenea, au fost comandate 300 de teste pentru depistarea virusului gripal, care vor fi utilizate în secțiile Boli infecțioase și Pediatrie.

La începutul acestei săptămâni, la Spitalul Județean Suceava erau internați 6 pacienți cu gripă confirmată de tip A.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Un sucevean și-a pierdut viața din cauza gripei, de la debutul sezonului rece. Pacientul, în vârstă de 60 de ani, era din municipiul Suceava, prezenta afecțiuni cardiace și diabet și nu era vaccinat antigripal. Decesul a survenit pe data de 20 ianuarie 2019.

La nivel național, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat alte 4 decese confirmate cu virus gripal, numărul total al deceselor ajungând la 43.  

Cea mai recentă informare transmisă de către Direcția Sănătate Publică Suceava, pentru săptămâna 14-20 ianuarie, arată că au fost raportate, de către furnizorii de servicii medicale din județul nostru, 2.948 cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii superioare și pneumonii), cu 17,96 %  mai multe decât în săptămâna anterioară.

Grupa de vârstă la care s-au diagnosticat cele mai multe cazuri în ultima săptămână a fost de 5 – 14 ani, spre deosebire de săptămâna anterioară când au fost diagnosticate cele mai multe cazuri la grupa de vârstă de 15 – 49 de ani.

Cele mai multe cazuri internate au fost la grupa de vârstă de 0 – 1 an, la fel ca în săptămâna precedentă.

Din evidențele Direcției de Sănătate Publică Județene Suceava, până la data de 20 ianuarie au fost vaccinate gratuit antigripal 35.185 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. La aceeași dată, medicii de familie mai aveau în cabinete 1.480 doze de vaccin antigripal, solicitându-se suplimentarea acestora cu 4.144 de doze.

ȘTIRI