Șase infracțiuni la regimul armelor și munițiilor au fost depistate într-o singură săptămână în județul SuceavaActualitate

Șase infracțiuni la regimul armelor și munițiilor au fost depistate într-o singură săptămână în județul Suceava

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava  au desfăşurat în cursul acestei săptămâni o amplă acţiune de verificare a deţinătorilor de arme în vederea identificării celor care nu respectă legislaţia specifică.

Au fost verificaţi 46 de deţinători de arme letale şi neletale.

Acţiunea a vizat, în special, deţinătorii de armament şi muniţii letale/neletale, care nu au solicitat prelungirea valabilităţii permiselor de armă a căror titulari sunt şi nu au depus armele şi muniţiile la un armurier autorizat, în termenul prevăzut de lege (10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de armă).

Poliţiştii SAESP, precum și polițiștii formațiunilor judiciare, din cadrul subunităților de poliție, desemnați să răspundă de problematica pe linie de arme, explozivi, substanțe periculoase, au efectuat 48 verificări la domiciliul deținătorilor legali de arme.

Au fost întocmite 4 dosare de urmărire penală, cu privire la 6 infracțiuni de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Totodată au fost ridicate un număr de 4 pistoale neletale de autoapărare, cu gaz și bile de cauciuc. De asemenea, au fost ridicate şi două arme letale cu muniţie aferentă.

Conform Legii nr. 295/2004 republicată, permisul de armă are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri.

În vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, titularul acestuia este obligat să se prezinte înainte de împlinirea termenului prevăzut de lege la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

ȘTIRI