Sărbătoare pentru elevii clasei pregătitoare Step-by-step de la Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” FălticeniEducație

Sărbătoare pentru elevii clasei pregătitoare Step-by-step de la Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” Fălticeni

       Accesări: 776

Copiii clasei pregătitoare ”Step by Step”, împreună cu doamnele învățătoare Elena Baciu și  Paraschiva Corduneanu, au organizat activități specifice sărbătorii primelor 100 zile de școală.

Evenimentul a avut loc vineri, 22 martie 2019, la Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” Fălticeni, a doua instituție de învățământ care implementează, începând din acest an școlar, sistemul de învățământ Step-by-step.

La evenimentul orgnizat de Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” Fălticeni, părinții au fost alături de copiii lor, și au serbat împreună primele 100 de zile de școală.

Doamnele învățătoare au realizat ”Agenda” și ”Mesajul zilei” folosind materiale atractive și viu colorate. Într-o atmosferă veselă și atractivă copiii au cântat, au dansat și au prezentat pe rând ”Colecția celor 100 de zile”.

S-au bucurat alături de micii elevi, cadre didactice din cadrul școlii, conducerea instituției, dar și primarul Cătălin Coman, unul dintre susținătorii implementării acestei altenative educaționale. Mai exact, Primăria Fălticeni a fost cea care a alocat fondurile pentru achiziționarea mobilierului specific și a materialelor strict necesare desfășurării în bune condiții a activităților clasei ”Step by Step”.

Drept răsplată pentru efortul lor, copiii au primit coronițe, ecusoane, dilpome și cărți, dar și ciocolată din partea primarului Coman. La sfârșitul activității tortul a reprezentat surpriza dulce.

Directorul școlii, profesor doctor Ovidiu Moroșanu, a apreciat implicarea copiilor, a cadrelor didactice și a părinților, permanent angrenați în activitățile clasei. Primarul Cătălin Coman a asigurat susținerea școlii și în organizarea următoarelor clase ”Step by step”, începând chiar cu viitorul an școlar.

Metoda alternativă de educație a copiilor, Step by Step, a fost implementată inițial în Statele Unite ale Americii, în urmă cu peste 30 de ani, și a fost preluată în sistemele educaționale din 26 de țări, inclusiv în România, începând din anul 1994.

În prezent, în 39 de județe, există peste 700 de grupe de preşcolari şi peste 500 clase de învăţământ primar care beneficiază de aplicarea metodei Step by Step.

Metoda respectă programa școlară a Ministerului Educaţiei Naționale, dar nu există teme pentru acasă, copiii nu sunt puși în situația de a concura unul cu celălalt pentru a evita efectele psihologice negative, iar evaluarea este continuă și ține cont de capacitatea fiecărui copil în parte.

Cunoștințele teoretice dobândite sunt similare celor din învățământul tradițional, în schimb este cultivată capacitatea de adaptare în societate sau în oricare alt tip de mediu educațional ulterior; copiii sunt încurajaţi să facă alegeri, să îşi exprime ideile în mod creativ, să se ajute reciproc, să gândească liber și să îşi dezvolte abilităţile de gândire critică.

În Fălticeni, sistemul de educație Step by step funcționează,  din toamna anului 1998, la Școala Gimnazială “Ion Irimescu”.

ȘTIRI