Sărbătoare la Petia: s-au inaugurat biblioteca şi muzeul sătescRural

Sărbătoare la Petia: s-au inaugurat biblioteca şi muzeul sătesc

       Accesări: 84

Astăzi, în satul Petia, comuna Buneşti, se desfăşoară manifestări culturale dedicate unui moment important în viaţa comunităţii: inaugurarea unei bilioteci şi a unui muzeu sătesc. De menţionat că fondul de carte al bibliotecii este de peste 1800 de volume, realizat din donaţii, iar obiectele din muzeu sunt colectate de la săteni. Inaugurarea a fost precedată de oficierea unei slujbe de sfinţire.

Cele două obiective sunt strâns legate de numele unei personalităţi a locului, poetul Mihai Leonte, „Cetăţean de Onoare” al comunei Buneşti, membru al Filialei Banat a Ligii Scriitorilor din România.

Manifestările de la Petia au continuat cu simpozionul „Omul şi poetul Mihai Leonte”, Şezătoarea literară „Flori de pe Şomuz” şi lansarea antologiei „Ametiste moldave”, volum care cuprinde poeţi locali, realizat la iniţiativa lui Mihai Leonte.

Alături de poetul Mihai Leonte la evenimentele culturale de la Petia au participat colaboratori ai poetului, Ludmila Bolboceanu – Grama, conferenţiar universitar, din Republica Moldova, Constanţa Abălaşei – Donosă, pictor, grafician şi poet din Brăila, primarul Gheorghe Beraru, scriitori locali, conducerea Bibliotecii Bucovinei “I. G. Sbiera” Suceava, bibliotecari din zona Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Manifestările de la Petia au fost organizate de Primăria comunei Buneşti, Biblioteca comunală Buneşti, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” şi Asociaţia pentru Arte şi Latinitate.

ȘTIRI