Sărbătoare de suflet în Comuna BoroaiaActualitate

Sărbătoare de suflet în Comuna Boroaia

       Accesări: 4853

Dublă sărbătoare într-o localitate din zona Fălticeni. Ziua Comunei Boroaia este marcată în fiecare an, la Ziua Înălțării Domnului, cu festivități comemorative și un program artistic. Autoritățile locale s-au pregătit așa cum se cuvine pentru aceste evenimente care îi reunesc pe tineri, adulți și bătrâni în cea mai frumoasă zi pentru comunitatea lor.

În tradiția ultimilor ani, Ziua Comunei Boroaia s-a deschis cu slujba închinată eroilor căzuți pe câmpurile de luptă, serviciu religios oficiat de un sobor de preoți la Biserica preotului paroh Alexandru Argatu.

Cu steaguri tricolore, călăreți îmbrăcați în straie naționale au condus un grup numeros de oficialități, profesori, elevi, localnici și un pluton al Școlii de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni, care pe acorduri de fanfară și cântece patriotice au pornit spre monumentul ridicat soldaților boroieni.

Slujba de comemorare a continuat cu un al doilea popas la Grupul statuar din centrul civic, unde au fost depuse coroane, au fost pomeniți eroii și au fost rostite alocuțiuni de către primarul Vasile Berariu, senatorul Ioan Stan deputatul Alexandru Rădulescu și preotul Alexandru Argatu.

Elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea”, îndrumați de profesorul Marius Dochița au susținut un program artistic de cântece patriotice.

Festivitatea comemorativă s-a încheiat cu defilarea plutonului de jandarmi.

Cuplurile de aur au fost sărbătorite

Primarul Vasile Berariu nu i-a uitat nici anul acesta pe cei care sunt un model de viață și de trăinicie familială

Cuplurile de aur din Boroaia, cele care au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost sărbătorite de autoritățile locale.

Și cum la sat familia este icoana fiecărei gospodării, „Nunta de Aur” a fost un nou prilej pentru edilul comunei de a-și arăta prețuirea față de cei sărbătoriți.

Soții care acum au ajuns la o jumătate de secol de vecuire, au primit diplome aniversare, flori, gânduri de bine, și au fost invitați la un dineu festiv în cinstea acestui moment deosebit.

Voie bună și folclor autentic

De la momentul comemorativ, boroienii au fost invitați să-și îndrepte pașii spre centrul comunei, unde s-a desfășurat programului artistic.

Îmbrăcați în straie populare, elevii școlilor gimnaziale din Boroaia și Moișa au deschis spectacolul muzical cu suite de dansuri tradiționale, odinioară nelipsite la serbările câmpenești.

Profesorul și solistul Marius Dochița a încântat publicul cu un recital folcloric deosebit, urmat de Formația „Cetinița” de dansuri populare ce aparține de Căminul Cultural „Mihai Boleac”.

Pe scenă au urcat, rând pe rând, tineri soliști, precum Andrei Munteanu, Alexandra Burlacu și Andrei Mihailov.

Un alt recital apreciat de public a fost cel al interpretei locale, Florina Bîgu care a generat voie bună și dispoziție pentru boroienii care s-au prins în hore.

Ziua Comunei Boroia i-a adus în atenție și pe cei mai talentați tineri instrumentiști, aflați la început de drum. George Roșca și Ciprian Nicolau au susținut programe muzicale la trompetă, răsplătite de public cu aplauze.

O apariție aparte s-a dovedit trupa de dans K-lypso, îndrumată de coregraful Bebe Pop, care a susținut un număr de vals.

Cireașa de pe tort și cel mai așteptat moment al programului muzical a fost bifat de interpretul Ion Paladi. Timp de 30 de minute solistul din Republica Moldova i-a încântat pe boroieni cu cele mai cunoscute melodii din repertoriul său.

Fanfara din Fântânele și trupa etno-pop Cronos au încheiat spectacolul muzical artistic la Ziua Comunei Boroaia.

Petru tineri, programul a continuat cu o discotecă în aer liber, desfășurată în parcul central, care a ținut până aproape de miezul nopții.

ȘTIRI