Sărbătoare cu multă voie bună în comuna Cornu Luncii: Invitați de marcă vin la Festivalul Produselor TradiționaleActualitate

Sărbătoare cu multă voie bună în comuna Cornu Luncii: Invitați de marcă vin la Festivalul Produselor Tradiționale

       Accesări: 1711

Zi de sărbătoare în cea mai mare comună din zona Fălticeni. Sătenii din Cornu Luncii sunt așteptați la Festivalul Produselor Tradiționale, eveniment organizat organizat de autoritățile locale în fiecare an la începutul lunii iulie. Artiști importanți ai folclorului românesc au fost invitați la manifestarea care se va desfășura pe 8 iulie.

Organizatorii au anunțat că spectacolul, programat inițial pe 1 iulie, a fost amânat cu o săptămână datorită vremii nefavorabile.

Pe scena amplasată în curtea școlii din localitate vor urca îndrăgiții soliști Grigore Gherman și Alexandru Brădățanu.

Localnicii îi vor întâlni pe Iustina Irimia Cenușă și Ansamblul Folcloric „Mugurelul” din Dorohoi care vor fi prezenți pentru prima dată la acest eveniment.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Festivalul Produselor Tradiționale va începe la miezul zilei cu un program artistic susținut Ansamblul Folcloric „Mugurașii” din Cornu Luncii.

Oficialitățile locale, județene și demnitari din Parlamentul României vor ține discursuri în cadrul manifestării de duminică, după care primarul Gheorghe Fron va înmâna titlurile de „Cetățean de Onoare” ai comunei persoanelor cu merite deosebite.

„Mugurașii” vor reveni pe scenă cu un nou program artistic muzical, după care vor fi sărbătoriți familiștii care anul acesta împlinesc 50 de ani de căsătorie.

La festivalul de la Cornu Luncii vor cânta pe 1 iulie Ansamblul Folcloric „Băhluiețul” din Erbiceni, Grupul „Moldova” al Clubului Copiilor Fălticeni. Vecinii din Mălini sunt invitați la eveniment cu două ansambluri cunoscute în zonă, „Floare de Mălin” și „Obcina Stânișoarei”.

Din Basarabia sunt invitați la ediția din acest an membrii Ansamblului Etnofolcloric „Ștefan Vodă”, cei care au impresionat cu cântecele lor, cu iz patriotic, la Ziua Eroilor marcată de autorităților locale la sărbătoarea „Înălțării Domnului” printr-un eveniment special organizat la Păiseni, la mormântul eroului sublocotenent post-morten Ioan Grosaru.

Programul muzical va fi încheiat de Fanfara „Trandafirul” din Calafindești.

În cadrul aceluiași eveniment va fi organizat un concurs de produse tradiționale, Primăria Cornu Luncii urmând să premieze cele mai frumoase coșurilor cu bunătăți pregătire de gospodarii satului.

ȘTIRI