Sărbătoare a rușilor lipoveni din România la ManoleaRural

Sărbătoare a rușilor lipoveni din România la Manolea

       Accesări: 365

obiceiuri_rusi_lipoveniDuminică, 25 octombrie 2015, satul Manolea din comuna Forăști este locul de întâlnire a rușilor lipoveni din România, cu ocazia evenimentului “Promovarea culturii rușilor lipoveni în Bucovina și Moldova”.

Între orele 10 – 19, sunt programate manifestări culturale și artistice la Casa de cultură din Manolea, la care vor participa invitați de marcă ai comunității, formații artistice din România și din Federația Rusă.

Dimineață are loc masa rotundă cu tema “Contribuții în sfera valorilor culturale și spirituale ale rușilor lipoveni”, ocazie cu care vor fi comemorate două mari personalități: scriitorul Feodor E. Melnikos (la 55 de ani de la trecerea în neființă) și prof. univ. dr. Andrei Ivanov (10 ani de la moartea sa).

După amiază este programată o paradă a portului și costumelor tradiționale, urmată de un program artistic al formațiilor: Beriozka (Manolea), Molodțî (Climăuți); Landâș (Sarichioi); Tatiana și Aleksandr Gurianov (Federația Rusă); Aganiok (Focuri); Bratioștkie lozâciki (Brătești); Tihii dunai (Brăila); Roza (Suceava); Raduga (Iași), Bukovskie rozî (Rădăuți); Nasledniki (Lespezi); Galuboe more (Constanța).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Alex Săvescu

ȘTIRI