Şapte sirieni au trecut ilegal graniţa României prin judeţul SuceavaRural

Şapte sirieni au trecut ilegal graniţa României prin judeţul Suceava

       Accesări: 73

imigrantiParchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi are pe rol două dosare penale având ca obiect sesizările Sectorului de Poliţie de Frontieră Rădăuţi din cadrul  I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei cu privire la săvârșirea de către mai multi cetăţeni sirieni a infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Sunt vizaţi şapte sirieni, depistaţi de grăniceri în prima zi a lunii noiembrie. Duminică, 1 noiembrie 2015, în jurul orelor 00.30, lucrători ai S.P.F. Rădăuţi au observat cu ajutorul camerelor de termoviziune în zona frontierei de stat cu Ucraina, în interiorul com. Muşeniţa, mai multe siluete care se deplasau dinspre frontieră spre localitatea Baineţ. În urma căutărilor în teren efectuate, în jurul orelor 06.00 au fost identificaţi patru cetăţeni sirieni care au recunoscut că au trecut ilegal frontiera de stat cu Ucraina.

În aceeaşi zi, la ora 02.30, lucrători ai S.P.F. Rădăuţi au observat cu ajutorul camerelor de termoviziune în zona frontierei de stat cu Ucraina pe direcţia stâlpilor de frontieră adiacentă com. Muşeniţa, mai multe siluete care se deplasau dinspre frontieră spre localitatea Climăuţi. La scurt timp, în jurul orei 02.35, la circa 500 m de linia de frontieră către interior au fost identificaţi trei cetăţeni sirieni.

Faţă de toate cele şapte persoane s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cercetările continuând în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI