Șapte ani de activitate pentru trupa de teatru “Birlic”. Tinerii actori din Fălticeni participă la Festivalul Internațional de Teatru de la LugojCultură

Șapte ani de activitate pentru trupa de teatru “Birlic”. Tinerii actori din Fălticeni participă la Festivalul Internațional de Teatru de la Lugoj

       Accesări: 354

Asociația Fălticeni Cultural a organizat, în seara zilei de duminică, 21 octombrie 2018, un eveniment cultural dedicat împlinirii a 7 ani de la înființarea trupei de teatru “Birlic” din Fălticeni.

Trupa, formată din elevi de la cele trei colegii din Fălticeni, a luat ființă pe data de 20 octombrie 2011, după prima ediție a Festivalului de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu” Birlic.

În Sala “Draga Olteanu Matei”, actualii membri ai trupei de teatru, dar și prieteni ai Asociației Fălticeni Cultural, au fost prezenți la o întâlnire aniversară, la care au participat cantautorul Ovidiu Mihăilescu, coregraful Lorette Enache și preotul Liviu Mihăilă, președintele Asociației Fălticeni Cultural.

Au fost rememorate momentele importante din viața trupei de teatru, colaborările cu regizorii care au lucrat în decursul anilor cu tinerii din Fălticeni, turneele și festivalurile la care trupa a participat, câștigând premii importante.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ovidiu Mihăilescu a întregit programul aniversar cu un recital de folk și le-a oferit în dar celor interesați cel mai recent album al său, „Toamna Brun”

Cronica de Fălticeni vă prezintă o înregistrare video realizată cu prilejul întâlnirii de duminică.

Teatrul Birlic prezintă “Jocul de-a vacanța” pe scena Festivalului Internațional de Teatru de la Lugoj

După momentele aniversare de la sfârșitul săptămânii trecute, tinerii actori din Fălticeni se întorc pe scenă.

În perioada 24-28 octombrie 2018 se desfășoară a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Lugoj.

Vineri, pe scena festivalului găzduit de Teatrul Municipal “Traian Grozăvescu”, Trupa de teatru “Birlic” din Fălticeni va prezenta spectacolul “Jocul de-a vacanța”, de Mihail Sebastian, realizat în urma colaborării cu regizorul ieșean Andrei Ciobanu.

Festivalul de la Lugoj are ca invitate trupe de teatru din Perigiali (Grecia), Verona (Italia), Caracal, Mediaș, Constanța, Roman, Medgidia, Fălticeni, Reghin, Tulcea și Lugoj.

ȘTIRI