„Săptămâna Omeniei” la Şcoala Ioan CiureaEducație

„Săptămâna Omeniei” la Şcoala Ioan Ciurea

       Accesări: 71

Şi la sfârşitul acestui an, în luna decembrie, la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni, au fost derulate activităţile din cadrul proiectului educaţional Săptămâna Omeniei.

După cum ne-a informat directorul şcolii, prof. Marius Pintilii, pincipalul obiectiv l-a reprezentat sprijinirea copiilor proveniţi din familii defavorizate, care învaţă la această şcoală.

Prin implicarea voluntară a elevilor din toate clasele, au fost strânse produse alimentare pentru 37 de copii (făină, orez, zahăr, ulei, fructe, dulciuri etc.).

De asemenea, cadrele didactice au susţinut financiar o familie nevoiaşă din Fălticeni, cu 5 copii (din care 2 învaţă la şcoala amintită), în vederea cumpărării unui cablu de 170 m necesar asigurării energiei electrice pentru locuinţă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cadrul aceluiaşi proiect, cei mici au primit daruri şi din partea unui grup de elevi de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, îndrumaţi de prof. Dranca Bogdan.

„Totodată, trebuie să amintim şi faptul că, în baza unui parteneriat cu Fundaţia Filantropică FARA, proiectul Şcoală după şcoală (derulat la nivelul claselor I-IV, a V-a şi a VIII-a) a dobândit amploare, implicând, printre altele, şi o dimensiune caritabilă. În această direcţie, cu sprijinul reprezentanţilor fundaţiei şi al domnului Heinrich Mayer (Rogelya Prod), am constituit 3 grupe de elevi din familii cu o situaţie financiară precară (în total 33 de copii), care să beneficieze de activităţile desfăşurate în cadrul proiectului, sub deviza Şcoala – şansa fiecăruia.

Acestea au loc o dată pe săptămână, pe parcursul a două ore, conform unui grafic prestabilit, integrat în programul general al proiectului Şcoală după şcoală.

După cursuri, elevilor li se asigură o masă gratuită, apoi urmează pregătirea suplimentară (de recuperare sau de aprofundare a materiei, după caz). În plus, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Fundaţia FARA le-a oferit acestor copii numeroase cadouri (hăinuţe, jucării ş.a.).

Proiectul în ansamblul său nu s-ar putea realiza la nivelul unităţii noastre şcolare fără implicarea voluntară a majorităţii dascălilor, care încearcă să-i ajute pe elevi şi în afara orelor de curs.

În fond, prin toate aceste activităţi, dorim să oferim servicii alternative de educaţie într-un cadru organizat, să venim în sprijinul tuturor copiilor (indiferent de mediul din care provin), să prevenim absenteismul şi abandonul şcolar.”, ne-a declarat directorul Marius Pintilii.

ȘTIRI