Săptămâna educaţiei rutiere la Grădinița Lizuca din FălticeniEducație

Săptămâna educaţiei rutiere la Grădinița Lizuca din Fălticeni

       Accesări: 568

La nivelul judeţului Suceava se desfăşoară programul de prevenire a accidentelor rutiere „Săptămâna educaţiei rutiere – Educaţia pentru viaţă  contează!” (7-11 noiembrie 2016).

La Grădiniţa cu Program Normal Lizuca Fălticeni, preşcolarii au dobândit informaţii despre calitatea de pieton şi regulile care trebuie respectate la traversarea străzii.

Prin intermediul jocurilor, concursurilor interactive,  prezentărilor power-point, a fişelor de colorat, copiilor le-a fost stârnită curiozitatea şi interesul pentru cunoaşterea semnelor rutiere şi deprinderea principalelor reguli de circulaţie.

”Activitatea preventivă pe care am desfășurat-o la Grădinița Lizuca Fălticeni, a urmărit captarea atenţiei preșcolarilor, prin activităţi interactive, reamintindu-le câteva reguli de circulație rutieră care, respectate, îi pot feri de evenimente rutiere”, a declarat agentul șef. adj. Cristian Luncăniţa.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Copiii au avut posibilitatea să relaționeze cu polițistul despre regulile și normele de circulație, despre anumite evenimente care se întamplă atunci când nu se respectă regulile de circulație, despre locurile destinate jocului, obligativitatea purtării centurii de siguranță când merg în mașină, precum și aspecte care țin de conduita preventivă pe stradă. Activitatea  a continuat printr-un concurs și o expoziție de lucrări pe teme rutiere și s-a finalizat cu înmânarea de diplome. Suntem convinși că prin derularea acestei activități atractive, am reușit să sprijinim preșcolarii în dobândirea de cunoștințe, capacități și deprinderi care să le permită adaptarea cu ușurință la condițiile de mic pieton”, a precizat educatoarea Doinița Bălan.

ȘTIRI