Sâmbătă are loc Maratonul Cetății Suceava. Alteți din Fălticeni înscriși la startul competițieiSport

Sâmbătă are loc Maratonul Cetății Suceava. Alteți din Fălticeni înscriși la startul competiției

       Accesări: 540

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, se va desfășura cea de-a doua ediție a Maratonului Cetății Suceava.

Oganizată de Salvați Copiii – Filiala Suceava, competiția de alergare este una caritabilă.

Această competiție s-a născut din dorința unui grup de alergători din vechea Cetate de a sprijini campania organizației Salvați Copiii: Fiecare copil conteaza! Campania are ca țintă dotarea maternităților din județele țării cu echipamente profesionale de susținere a vieții copiilor născuți prematur”, precizează organizatorii.

Probele de alergare sunt următoarele: Tura Lungă – aproximativ 35 kilometri, Tura Scurtă – aproximativ 22 kilometri, Cursa Populară – aproximativ 4 kilometri, Cursa Copiilor – aproximativ 800 de metri. Punctul de Start / Sosire va fi pe platoul Cetății Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Evenimentul  va începe de la ora 08.00 dimineață, iar startul competiției se va da de la ora 10.00. Peste 300 de persoane, adulți și copii, s-au înscris online, însă se vor face înscrieri și sâmbătă, 15 septembrie, pe platoul Cetatii de Scaun a Sucevei.

Între concurenți se vor regăsi și atleți din FălticeniFălticeni. Unii dintre ei au experiența participării la astfel de evenimente atletice organizate în țară: Alin Findanis, Ovidiu Vacariu, Sorin Onicianu și Radu Doroftei.

“Băieții s-au pregatit în funcție de programul de lucru al fiecăruia. Concursul de la Suceava nu este un obiectiv în sine, ci doar o competiție de pregătire în vederea participării la Maratonul Internațional de la Bucuresti, în octombrie.

Unii dintre noi s-au confruntat cu probleme mai mici sau mai serioase legate de diverse neplaceri (întinderi musculare, cârcei, crampe ) dar încercăm sa trecem peste toate și să ne urmărim obiectivele. Chiar eu mă confrunt cu o întindere musculară pe posteriorul coapsei, și dacă mă lasă să alerg, voi alerga proba scurta de 4000 de metri.

Colegii se vor întrece în proba de semimaraton care va avea loc în zona Cetății Sucevei, într-un decor pitoresc, încărcat de istorie. Sperăm în clasări cât mai bune și mai ales să fie un eveniment lipsit de incidente neplăcute, având în vedere că alergarea se desfășoară în teren variat, a precizat, pentru Cronica de Fălticeni, profesorul și antrenorul de atletism Alin Findanis.

Sursa foto: maratonulcetatiisuceava.ro

ȘTIRI