S-au majorat bursele pentru elevii fălticeneniLocal

S-au majorat bursele pentru elevii fălticeneni

       Accesări: 715

Sprijin pecuniar de la bugetul local pentru școlari și liceeni. Elevii din Fălticeni beneficiază de câteva stimulente financiare care îi motivează și mai mult să obțină rezultate bune la învățătură. Reprezentanții municipalității susțin performanțele s-au înmulțit, atât la catalog cât și în competițiile de profil.

Acesta este și motivul pentru care au fost readuse în discuții bursele pentru elevii fălticeneni care, din acest an școlar, se majorează.

Cel puțin bursele de merit cresc cu 30% față de anul trecut, după cum susține primarul Cătălin Coman, inițiatorul proiectului de hotărâre care prevede mărirea sumelor oferite lunar pentru cei aflați pe băncile școlilor.

Bursa de performanță crește la 150 de lei, iar bursa de merit la 120 de lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit aceluiași proiect de hotărâre, bursele de studii sunt de 80 de lei. Aceeași sumă este prevăzută și pentru bursele de ajutor social și ajutor social ocazional.

Numărul burselor pentru anul școlar 2018-2019 va fi stabilit în limita fondurilor aprobate cu această destinație, precizează un articol al proiectului.

De menționat și faptul că criteriile generale de acordare al acestor stimulente se stabilesc de către Ministerul Educației, iar cele specifice pentru bursele de performanță, de studiu sau sociale se stabilesc de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ.

Bursele de studiu se vor acorda începând cu semestrul al doilea pentru elevii din ciclurile gimnazial, liceal și profesional, și din semestrul I pentru elevii claselor primare.

Chiar dacă toți consilierii locali au votat pentru adoptarea proiectului, au fost și voci care au susținut că sumele sunt, în continuare, mici și că bursele ar trebui să fie mai mari. Consilierul Olguța Popa a cerut o mărire ceva mai substanțială pentru astfel de stimulente.

La rândul său, consilierul Laurențiu Tomescu a reamintit că municipalitate premiază de șase ani, la Zilele Municipiului Fălticeni, elevii cu performanțe deosebite la concursuri școlare și sportive, iar bugetul alocat este unul consistent.

În urma dezbaterilor pe acest proiect, primarul Cătălin Coman este de acord cu alocarea unor sume mai mari de atât, urmând ca în bugetul pe anul 2019 să crească rezerva financiară pe acest capitol al burselor școlare.

ȘTIRI