S-au împlinit 116 de la nașterea sculptorului Ion IrimescuCronica TV

S-au împlinit 116 de la nașterea sculptorului Ion Irimescu

       Accesări: 568

Sculptorul Ion Irimescu a fost omagiat la Fălticeni, miercuri, 27 februarie 2019, cu prilejul aniversării a 116 de la nașterea sa.

Ion Irimescu este unul din marii artişti români ai secolului al XX-lea.

În anul 1975, marele sculptor a făcut oraşului Fălticeni o impresionantă donaţie (lucrări de sculptură, desene, schiţe, studii, o bibliotecă cu albume de artă românească şi universală), îmbogăţită mereu cu noi piese.

Găzduită în casa ce fusese cândva a boierului Alecu Botez Forăscu, colecția se va constitui în Muzeul Ion Irimescu, cel mai mare muzeu de autor din ţară.

În anul 2001 a primit premiul pentru Excelentã în cultura românã.

A fost membru de onoare al Academiei Române. Fălticeniul și Academia Românã l-au sãrbãtorit, în februarie 2003, cu prilejul împlinirii vârstei de 100 de ani.

Continuând tradiția, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” și Primăria Municipiului Fălticeni, în parteneriat cu Fundația Culturală „Ion Irimescu”, au organizat, și în acest an, manifestări culturale, cu prilejul celebrării zilei de naștere a artistului.

Cronica de Fălticeni vă oferă înregistrări ale principalelor evenimente organizate la Fălticeni, în cursul zilei de 27 februarie 2019.

Știre în curs de actualizare…

Vezi galeria foto dedicată programului aniversar Irimescu 116

ȘTIRI