S-a redeschis Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul Județean Suceava în prezența secretarului de stat Raed ArafatRural

S-a redeschis Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul Județean Suceava în prezența secretarului de stat Raed Arafat

       Accesări: 593

Secretarul de stat Raed Arafat a fost prezent în această dimineaţă la Suceava, cu ocazia inaugurării Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Județean.

În ultimele luni secţia UPU a beneficiat de lucrări de extindere şi modernizare, care au adaptat serviciile medicale la legislaţia care priveşte prioritizarea urgenţelor, realizarea circuitelor funcţionale, oferind medicilor şi personalului medical condiţii pentru eficientizarea activităţii.

În noua organizare, cu o schemă de personal completată cu noi posturi de medici, asistenți medicali și infirmieri, UPU Suceava va implementa  sistemul de triere a pacienţilor, în funcţie de nivelul urgenţelor, cod roşu, cod galben şi cod albastru, reglementând și timpul de aşteptare.

În UPU a fost înfiinţat un microlaborator de radiologie şi imagistică medicală, dotat cu computer tomograf, un aparat RX digital de radiologie, un ecograf de înaltă performanţă, dar şi o linie endoscopică.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La redeschiderea UPU Suceava au fost prezente autorităţile judeţului, conducerea ISU Suceava, primarul Sucevei, reprezentanţii unor instituţii publice, medici, personalul medical.

După o lungă perioadă când a lipsit din spaţiul public, din cauza unor probleme medicale, la eveniment a fost prezent şi preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor. Şeful administraţiei judeţene i-a oferit secretarului de stat Raed Arafat titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Suceava.

ȘTIRI