S-a întâmplat din nou – încă o înşelăciune după un schimb valutar ocazionalLocal

S-a întâmplat din nou – încă o înşelăciune după un schimb valutar ocazional

       Accesări: 128

Marţi, 24 iunie, în jurul orei 12.00, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată de o femeie de 44 ani, din comună Mălini, despre faptul că în jurul orei 11.00, a fost înșelată, cu ocazia efectuării unui schimb de valută, cu suma de 900 lei.

Potrivit comunicatului de presă emis de IPJ Suceava, echipa operativă care s-a deplasat la fața locului a constatat faptul că reclamanta, în jurul orei 11.00, a mers la o casă de schimb valutar din Fălticeni, unde intenționa să schimbe suma de 300 euro.

Aici erau mai multe persoane la rând, moment în care femeia a fost abordată din spate de un necunoscut care s-a oferit să-i schimbe mai repede valută, apoi a condus-o la o casă de amanet, aflată la o distanță de aproximativ 10 metri, pentru a calcula suma de bani tranzacționată, urmând să-i dea suma de 1.315 lei.

După ce necunoscutul a calculat suma a ieșit din casa de amanet și s-a deplasat în fața unui magazin din apropiere, unde a avut loc tranzacția. După efectuarea schimbului, persoana vătămată a părăsit locul, punându-și banii în portmoneu. După aproximativ o oră din momentul efectuării tranzacției, a constatat faptul că persoană necunoscută a înșelat-o de suma de 900 lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, care urmează a fi soluționat procedural de polițiștii Biroului Investigații Criminale.

Un caz identic s-a consumat pe data de 3 iunie 2014. O fălticeneancă a fost înşelată atunci cu 1.700 de lei după aceeşi metodă.

Polițiștii atrag încă o dată atenția cu privire la măsurile preventive pe care cetățenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate de persoane necunoscute care solicită să efectueze activități de schimb valutar. Polițiștii recomandă efectuarea de schimburi valutare doar la bănci și case de schimb valutar, după consultarea atentă a cursurilor și comisioanelor afișate.

ȘTIRI