S-a încheiat vizita Delegaţiei Gărzii Naţionale din Ucraina la SMSJ FălticeniLocal

S-a încheiat vizita Delegaţiei Gărzii Naţionale din Ucraina la SMSJ Fălticeni

       Accesări: 68

În perioada 5 – 8 mai 2015, o delegaţie a Gărzii Naţionale din Ucraina a participat la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni la exerciţiul comun “Antrenarea cadrelor din G.N.U. în domeniul asigurării şi restabilirii ordinii publice”.

Vizita delegaţiei ucrainiene s-a înscris în cadrul proiectului Întărirea capacităţii instituţionale a Gărzii Naţionale din Ucraina, al cărui obiectiv general constă în dezvoltarea capacității globale a Gărzii Naționale din Ucraina de executare a misiunilor de securitate din competență, prin creşterea profesionalismului personalului și transferându-i acestuia competențele necesare, potrivit standardelor europene în materie.

Exercițiile comune de antrenament au vizat următoarele aspecte:

Asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia desfășurării unei manifestări cultural-artistice;

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia desfășurării unei manifestații de protest cu participarea unui public numeros și restabilirea ordinii publice când aceasta a fost grav tulburată;

Asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia desfășurării unui meci de fotbal cu grad de risc ridicat și intervenția pentru restabilirea ordinii publice cînd aceasta a fost grav tulburată.

La finalul exerciţiului, comandantul școlii, colonel Marian Mircea Liviu, a înmânat câte o diplomă de participare tuturor celor implicați în activitatea desfășurată.

În afara orelor de antrenament, delegația ucrainiană, însoțită de reprezentanți ai școlii, a vizitat diverse obiective turistice din Fălticeni, Suceava și Gura Humorului.

[youtube=http://youtu.be/OJD7OqkHTuM]

ȘTIRI