S-a încheiat sesiunea de admitere la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” FălticeniLocal

S-a încheiat sesiunea de admitere la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni

       Accesări: 6281

Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni a încheiat sesiunea de admitere din luna ianuarie 2019.

Pe pagina web a școlii și la avizierul instituției, au fost publicate rezultatele finale, după etapa de soluționare a contestațiilor.

Toate cele 7 contestații formulate de candidați au fost respinse. Nu au rezultat diferențe de punctaj între cel stabilit de corectori și cel constatat de membrii subcomisiei de soluționare a contestațiilor.

Astfel, potrivit informațiilor făcute publice, din cei 691 de candidați care au trecut probele eliminatorii și au intrat în etapa de verificare a cunoștințelor, 344 au fost admiși pe locurile rezervate românilor, 3 pe locurile rezervate romilor, iar 2 pe locurile rezervate altor minorități.

Au fost admiși tineri din peste 30 de județe, cei mai mulți fiind din județele Suceava, Botoșani, Maramureș, Bacău, Bistrița Năsăud, Neamț, Bihor, Iași, Mureș, Sălaj, Harghita, Vrancea, etc.

Peste 40 de fete au fost admise la această sesiune.

Cel mai mare punctaj la proba de verificare a cunoștințelor a fost obținut de către 2 candidați din județele Bihor și Maramureș (78 de puncte).

Cel mai mic punctaj la admitere, pe locurile rezervate românilor, a fost de 51 de puncte, iar departajarea s-a făcut între 26 de candidați.

În cazul candidaților romi, mediile de admitere au fost între 60 și 40 de puncte, iar în cazul candidaților altor minorități mediile de admitere au fost 55 și 53 de puncte.

Candidații admiși la sesiunea din luna ianuarie vor începe cursurile pe data de 2 februarie 2019.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI