S-a încheiat concursul de admitere la Școala Militară din FălticeniEducație

S-a încheiat concursul de admitere la Școala Militară din Fălticeni

       Accesări: 88

proba_scrisa_1Concursul de admitere la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni s-a încheiat. Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al instituției, cei 322 de candidaţi care au promovat probele eliminatorii au avut de parcurs sâmbătă, 12 septembrie 2015 testul grilă de verificare a cunoştinţelor. Testul a constat în 90 de întrebări, din care 60 la limba română şi 30 la limba străină (engleză sau franceză).

În urma acestei probe, în seria de elevi 2015-2017 au fost admişi 105 bărbaţi şi 20 de femei, din care un bărbat şi o femeie pe locurile altor minorităţi. Cele trei locuri alocate etniei rome pentru care nu au existat candidaţi s-au ocupat în ordinea descrescătoare a punctajului de admitere, de către candidaţii care au susţinut concursul în cadrul instituţiei. Locul rămas neocupat în prima fază dintre cele două alocate altor minorităţi, s-a ocupat prin redistribuire de către o candidată care a susţinut concursul de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu MureşanCluj Napoca, înregistrând 65 de puncte”.

Primul candidat admis este din judeţul Suceava şi a obţinut 87 de puncte. Ultimii trei candidaţi admişi au fost departajaţi după media obţinută la examenul de bacalaureat, obţinând toţi 64 de puncte, iar ultimul candidat nepromovat a obţinut 35 de puncte.

Doi candidaţi au depus contestaţii duminică, 13 septembrie, în intervalul orar 08.00-12.00 stabilit prin graficul de desfăşurare a concursului de admitere. Reverificarea lucrărilor nu a adus modificări punctajelor obţinute.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Elevii jandarmi vor începe cursurile pe data de 1 octombrie 2015.

ȘTIRI