S-a dat startul campaniei „Informare acasă! Siguranță în lume!” în BucovinaActualitate

S-a dat startul campaniei „Informare acasă! Siguranță în lume!” în Bucovina

       Accesări: 136

Evenimentul a avut loc marți, 16 aprilie 2019, la Palatul Administrativ din Suceava, în prezența secretarului de stat Victor Alexeev.

Autoritățile județene au fost reprezentate de subprefectul Județului Suceava, Silvia Boliacu, de vicepreședintele Consiliului Județean, Niță Marin, de inspectorul școlar general Cuciureanu Cristian, precum și de reprezentanți din partea ANITP, AJOFM, ITM și EURES,

Cei aproximativ 300 de participanți: directori de școli, profesori, studenți și elevi au aflat direct de la experți despre metodele de prevenție, combatere și stopare a fenomenelor de muncă la negru, trafic de persoane, exploatare prin cerșetorie sau prin alte forme.

Secretarul de stat MRP a deschis sesiunea de informare, evidențiind că România se află pe un trend economic ascendent, reprezentând o opțiune viabilă pentru orice investitor.

Mesajul de încurajare a tinerilor să rămână acasă a fost punctat și de către subprefectul Județului Suceava, dar și de vicepreședintele CJ, care au subliniat faptul că România are nevoie de oameni capabili pentru a-și dezvolta economia.

Totodată, autoritățile au punctat că în Suceava există în cadrul Consiliului Județean un serviciu dedicat Diasporei, precum și o lună dedicată acesteia, luna August – luna Diasporei.

Autoritățile speră astfel să aibă o legătură constantă cu cei care vor să plece în afara granițelor și cu cei deja plecați.

ȘTIRI